Gör din egen HACCP

-

Ta chansen att arbeta fram ditt företags egen HACCP!

Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i HACCP. Kursen genomförs vid tre tillfällen där teori och praktiska övningar varvas. Under kursen kommer du lära dig mer om vilka risker som kan förekomma och hur du förebygger dem, men även hjälp med att analysera din egen tillverkning/beredning.

HACCP är en engelsk förkortning av Hazard Analysis Critical Control Point och översätts som faroranalys och kritiska kontrollpunkter. Det är en standardiserad arbetsmetod som beskriver hur man systematiskt kartlägger, bedömer och kontrollerar faror i livsmedelsproduktionen med syfte att livsmedlen ska vara säkra för konsumenten.

Innehåll:
-Bakgrunden till HACCP, dess historia
-HACCP-systemets 7 principer
-Grundförutsättningar såsom rutiner, lokaler, flöden och mikrobiologi
-Produktbeskrivningar, flödesschema
-Faroanalys
-Kritiska kontrollpunkter (CCP)
-Eget arbete, hur ser ditt produktflöde ut, vilka faror kan förekomma och hur kan du förebygga dem?

Datum: 2/11 och 16/11 samt 30/11 -2017

Plats: Vara Folkhögskola, Vara

Tid: Kl. 9:00 -15:00

Antal kursplatser: 8 st

Kursavgift: 1200 kr/deltagare (exkl. moms) inkl. lunch, fika och kursdokumentation.
Intyg utfärdas efter genomförd kurs.

Anmälan: Senast den 19 oktober https://jordbruksverket.pingpong.se/oppenkatalog
sök på HACCP i Västra Götalands län.

Anmälan är bindande och kursavgiften debiteras om man uteblir utan att avanmäla sig. Eventuell avanmälan ska ske senast 25 oktober.

Har du frågor, hör gärna av dig till Johanna Eriksson, Länsstyrelsen
010-22 45 223 eller johanna.s.eriksson@lansstyrelsen.se

Läs mer här: Gör din egen HACCP

Välkommen med din anmälan!