Kvarndag vid Limabacka kvarn

,

Hej! – Vill du vara med och starta ett nätverk för hantverksbagare?

Branschrådet för Bageri & Spannmål på Lokalproducerat i Väst har tillsammans med ett par bagare i vårt nätverk sett ett behov av ett nätverk för hantverksbagare. Ett nätverk där man kan stötta varandra i olika frågor som rör just hantverksbageri. Sädesslag, kvarnar, mjölnare, mjöl och hur man sätter ord på de värden som hantverksbageri står för. Hur förklarar man gluten och surdeg och vad det betyder för degen? Hur motiverar man att ett hantverksbröd kostar mer än brödet i ”affären”? Visst hade det varit bra om man kunde samlas fysiskt eller på annat sätt för att diskutera dessa frågor och få hjälp med svar?

Den 11 juni anordnar Eldrimner en Kvarndag på Limabacka kvarn och vi tycker det är ett ypperligt tillfälle att träffas och kanske så ett frö för ett framtida nätverk. Dagen vänder sig till odlare, bagare eller mjölnare som vill lära sig mer om brödets viktigaste ingrediens, mjölet. Man får se hur säden växer i fält samt hur kvarnen fungerar. Du får helt enkelt se hur en modern hantverksmjölnare arbetar för att ta fram produkter till hantverksbageriet.

Läs mer om Kvarndagen här

Kvarndagen den 11 juni arrangeras av Eldrimner. Är du intresserad av att komma den 11 juni och även vara delaktig i nätverket ska du anmäla dig genom mig, sofia@lpiv.se senast den 25 maj. Kvarndagen blir då kostnadsfri och finansieras genom EU-projektet REFRAME. Har du inte möjlighet att delta den 11 juni men vill ändå vara med i nätverket maila mig ändå! Vi planerar att anordna ytterligare en aktivitet till hösten.