Matfest – Närproducerat i Västra Götaland 2015

Datum / Tid Plats Kategorier
27 september
Hela dagen

Detaljer

För andra året i rad vill vi manifestera betydelsen av den lokala maten i vår region. MATFEST är en uppmaning att ge sig ut för att upptäcka den nära maten. Att träffa producenterna, att föra samtal och att uppleva maten på plats. Vi vill lägga fokus på att valet av mat kan betyda så mycket för vår region. Öppna landskap och en levande landsbygd. Arbetstillfällen på hemmaplan och närhet till maten vi äter. Genom att lära sig mer och uppleva produktionen på nära håll kan vi förändra valen i morgon.

Över 170 företag finns att finna på kartan. Det är både producenter, aktivitetsföretag, restauranger, kaféer och butiker. Majoriteten kommer ha öppet den 27 september.

Nytt för i år är att vi på kartan vill passa på att lyfta fler matiga evenemang och aktiviteter som pågår i regionen under hela året. Det kan vara alltifrån marknader och mässor till matrelaterade paket. Tanken är alltså att kartan ska vara användbar både före och efter MATFEST.

Bakom evenemanget står Matföreningar runt om i hela regionen. Detta gör MATFEST till ett unikt samarbete mellan producenter, föreningar och organisationer, alla med det gemensamma målet att Västra Götaland ska bli den ledande regionen inom lokal mat.

Läs mer under vår flik MATFEST på hemsidan. Här ser du vilka som deltar.

Kartan kommer att finnas tillgänglig på strategiska platser runt om i regionen. Vill ni veta var kontakta cecilia@lpiv.se

Karta Otillgänglig