Grundkurs – Klassiska Hantverkscharkuterier

I samarbete med Lokalproducerad i Väst välkomnar Eldrimner kursdeltagare till en intensiv och lärorik kursvecka i Töreboda med Sven Lindauer, slakt-, styck- och charkmästare från Tyskland.

FÖRLÄNGD ANMÄLAN TILL DEN 22 januari

Kursdatum: 13-17 februari

Teori, praktisk tillverkning och demonstrationer varvas på denna populära grundkurs inom tillverkning av klassiska hantverkscharkuterier av alla fem produktkategorierna: lufttorkad korv, lufttorkade hela bitar, värmebehandlad korv, värmebehandlade hela bitar och produkter med värmebehandlade ingredienser.

Målet med kursen är att du kan komma igång med produktion och få inspiration för tillverkning av goda och säkra charkuterier. Ta gärna med dig egna produkter för att få återkoppling av Sven om du redan har kommit igång med tillverkning.

Råvarorna som används är lokalt kött av gris och nöt.

Kursen tolkas till svenska.

Kurstider:
Kursen startar kl. 8.30 alla dagar och slutar på fredag kl. 12.00.
Övriga tider är måndag–torsdag 8.30–17.00

Boendetips: Fram till vecka 5 finns förbeställda rum till rabatterade priser på NORRQVARN HOTELL & KONFERENS
Norrkvarns Slussområde
548 93 Lyrestad
Tel: 0501-507 70
Skolan kan delvis hjälpa till med transporter tillsammans med hotellet. För annan transport kontakta Hova Taxi, förbokning krävs.

På kursen ingår fika i priset. Lunch finns att köpa på plats. Boende på hotellet har möjlighet att köpa middag där.

Ett infobrev och en deltagarförteckning skickas ut cirka tre veckor innan kursstart.

Avgift: 5 800:- exkl. moms

Anmälan senast 22 januari

Anmälan görs här