Raw Food - varsam tillagning!

  • Startdatum: September 5, 2012
  • Slutdatum: September 5, 2012
  • Ort: Skepplanda
  • Kontaktperson: Anders Ryberg
  • Telefon: 031-605185
  • Hemsida: http://kompass.lrf.se/Public/16356.aspx

Raw Food - varsam tillagning!
Raw Food ett ganska nytt begrepp inom gastronomin som baseras på mat tillagad av frukter, bär, grönsaker, rotsaker, frön, nötter, skott, groddar, honung, växtoljor och kryddor. Råvarorna hettas inte upp över 40 grader. Kursplats blir Thunbergs handelsträdgård i Skepplanda.


Kod 16356
Startdatum 2012-09-05
Starttid 10:00
Anmälan senast 2012-08-22
Innehåll
Raw Food ett ganska nytt begrepp inom gastronomin som baseras på mat tillagad av frukter, bär, grönsaker, rotsaker, frön, nötter, skott, groddar, honung, växtoljor och kryddor. Råvarorna hettas inte upp över 40 grader. Kursplats blir Thunbergs handelsträdgård i Skepplanda där man odlar flera sorters örter och sallatsskott i växthusen som passar mycket väl för varsam tillagning för att smak och näringsinnehåll skall bevaras. Ingvor och Ingela Thunberg trädgårdsmästare och ”grönsaksfrälsta” kommer att vägleda oss under dagen och vi kommer tillsammans att laga en grön ”raw food-meny” som också blir vår lunchmat.


Antal timmar 6
Aktivitetsledare Anders Ryberg, 031-605185
Plats Thunbergs Handelsträdgård, Skepplanda
Kostnad 400 SEK exkl. moms
Karta Skepplanda


Aktiviteten är delfinansierad med EU-medel via Länsstyrelsen i Västra Götalands län.

EU Länsstyrelsen Västra Götalandsregionen