MATFEST i Västra Götaland 2015

Nu drar vi åter igen igång arbetet med MATFEST i Västra Götaland. För andra året i rad vill vi manifestera betydelsen av den lokala maten i vår region. Med vår Matkarta visar vi upp vart man kan hitta den goda, lokala maten. Under vår besöksdag den 27 september bjuder vi in till möten mellan producent och konsument för att dela upplevelsen att valet av mat kan betyda så mycket för vår region – välj öppet landskap och en levande landsbygd, välj arbetstillfällen på hemmaplan, välj att komma lite närmare maten du äter, att veta lite mer, att uppleva lite mer, välj att lära dig något nytt idag, som kan förändra dina val i morgon.


Vill du vara med och manifestera den lokala maten?


MATFEST i Västra Götaland ger dig som deltagare plats på vår Matkarta som trycks i 50.000 exemplar och delas ut i hela Västra Götalandsregionen. 2014 hade vi 161 besöksmål på vår karta – besöksmål som jobbar med lokal mat på något sätt. Du kan vara primärproducent eller förädlare, kafé eller restaurang, butik eller inspiratör. Hjälp oss att bli ännu fler i år och verkligen sätta den lokala maten på kartan.


Den 27 september bjuder vi alla som är intresserade av lokal mat att med hjälp av Matkartan göra en resa i matens tecken för att upptäcka nya smaker, dofter och smultronställen. Vi ser gärna att du har möjlighet att möta dem som vill veta mer om dig och dina produkter denna dag. För att sprida informationen om besöksdagen trycker vi redan nu 100.000 flyers.


Följ säsongens växlingar med MATFEST. Vi har sammanställ vilka råvaror man kan hitta i Västra Götaland under året i en råvarukalender. Denna kommer fungera som en guide till de som gärna äter lokal mat hela året. Under våren jobbar vi med en gemensam presentation av kalender, karta och besöksmål för att hjälpa konsumenten att besvara frågorna när, var och hur.


Vårt erbjudande:  • För 500 kr ex moms presenteras ditt företag på Matkartan. Ditt företag presenteras med namn, adress, kontaktuppgifter, hemsideadress och koordinater. Utöver detta skriver ni en kort presentation av er verksamhet och bifogar en bild. Trycks i 50 000 ex lagom till sommaren

  • Ert företag presenteras på MATFEST i Västra Götalands Facebooksida och hemsida

  • Ni tar del av nätverksträffar under året för att jobba vidare med frågor som är av intresse för er som besöksmål.

  • Ni tar del av vår gemensamma marknadsföring med flyers, kartor, annonser och redaktionell text. I samband med MATFEST 2014 var det över 30 artiklar i lokal press.

  • Ni är med och manifesterar den lokala matens betydelse.Vill du veta mer om MATFEST i Västra Götaland hittar ni information och kan anmäla dig som besöksmål på www.lpiv.se/matfest.


Anmäl dig redan nu – sista anmälningsdag 31 mars! Då kan vi alla njuta av kartan och alla besöksmål hela sommaren.


Passion för Mat 2015

Ren mat och smak... är temat för Passion för Mat 2015 en tydlig uppföljare till tidigare teman Ta vara på råvaran... (2013) och Ärlig mat... (2014). Smaka på Västsverige är på plats för att hålla fanan högt för lokal mat - om än i lite mindre kostym än vanligt.I år är det 22 stycken Smaka på Västsverigeproducenter som deltar i vår monter. Både nya och garvade passionsdeltagare. Som vanligt har vi även bjudit in krogarna som ingår i varumärket för att visa upp sin kokkonst. Vi hoppas på en välbesökt mässa och många nya affärskontakter för de som deltar. Vi ser mässan som ett skyltfönster för lokala produkter i stort och förhoppningen är att nyfikenheten på vad som finns i vår region ska spilla över på er alla producenter som vill hitta nya kunder.Ses vi där?

Storting 17 mars

Nu är det äntligen dags för 2015 års Storting. Ett tillfälle för dig som producent att träffa kollegor och utbyta erfarenheter och ta del av spännande information.
 
Den 17 mars träffas vi på Smaka på Västsverigekrogen Hofsnäs Herrgård, Sjuhärad. På förmiddagen finns det möjlighet att planera in möten i någon av konferenslokalerna. Det kommer också hållas ett antal spännande kortare föredrag och finnas tillfällen för information och diskussion.
 
Till lunch njuter vi av en härlig buffé på lokala varor. Då har ni också möjlighet att visa upp era produkter för den kunniga personalen på Hofsnäs som alltid är på jakt efter nya produkter både till sin restaurang och sin gårdsbutik.
 
Eftermiddagen kommer handla om kommunikation. Hur når man sina kunder? Jonas Dahl, VD från reklambyrån Strum & Drang, kommer prata om 
de centrala grunderna i att planera sin marknadskommunikation. Därefter kommer det hållas workshops där ni får möjligheten att kombinera teori och praktik och tillämpa marknadskommunikationen i er egen verksamhet. Jonas Dahl arbetar med att göra produkter, tjänster upplevelser relevanta på marknaden. Han jobbar även som lärare inom kommunikation på IHM Buisness School. Han har tidigare arbetat som kommunikation- och marknadsstrateg och har en bakgrund inom besöksnäring och kultur. 
 
Dagen avslutas med mingel och umgänge.
 
Vi ses på Stortinget!
 
 
Tid:           17 mars från 09.00
Plats:        Hofsnäs Herrgård, Länghem
Gå in på www.hofsnas.se för vägbeskrivning
 
 
Anmälan till Stortinget senast 10 februari till Cecilia på cecilia@lpiv.se. Program hittar ni här
Vid utebliven närvaro faktureras du 395 kronor + moms (om inte särskild anledning finns). Om du inte ännu är med i Lokalproducerat i Västs nätverk betalar du självkostnadspris för maten, 395 kr+ moms.
Glöm inte att ange om du är vegetarian, glutenintolerant etc. 

Uppdatera företagsinformation på vår hemsida

I samband med registreringsavgiften har vi lagt till nya fält på administrationsdelen på vår hemsida. Här kan ni nu ange om ni önskar få era fakturor till en speciell mailadress. Passa gärna på att se över er företagsinformation och uppdatera när ni ändå besöker er sida.Om ni saknar era inloggningsuppgifter eller behöver hjälp med det praktiska kontakta Cecilia på cecilia@lpiv.se eller 0733794134

EU Länsstyrelsen Västra Götalandsregionen