Lidköpings öppna Saluhall söker producenter

 Inbjudan att delta i Lidköpings öppna SaluhallLidköping är sedan länge känt för sin fina torghandel. Nu vill vi göra den ännu bättre!
Lördagen den 2 maj slår vi upp portarna för Lidköpings öppna Saluhall på Nya Stadens torg.Målgrupp 


I saluhallen välkomnar vi lokalproducenter med huvudsakliga råvaror från Västsverige eller produkter
förädlade i Västergötland.Du ska ha F-­skattsedel.Öppettider
Saluhallen kommer att hålla öppet första helgfria lördagen maj-­oktober, dvs 2 maj, 13 juni, 4 juli, 1
aug, 5 sep och 3 okt.Tältet
Saluhallen kommer att inrymmas i ett tält utan väggar med formatet 6x18 meter. Antalet platser i tältet
är begränsat till tolv.Pris
Kostnad för att delta är 500 kr + moms. I priset ingår tält och markhyra, och 2,5 meter bord. Tillgång finns till el och vatten (dunk). Väljer du att delta vid alla sex tillfällen, är sjätte gången gratis.Anmälan
Anmälan senast den 20 april till mejladress magnus.franzen@tillvaxtlidkoping.se.Ange:
• Företagsnamn
• Kontaktperson
• Telefonnummer
• E-­postadress
• Produkter
• Behov av el
• F-­skattsedel
• Datum 2 maj, 13 juni, 4 juli, 1 augusti, 5 september, 3 oktoberBrett utbud eftersträvas. Vi förbehåller oss rätten att tacka nej om vi ser att det blir för många 


intresserade eller för många utställare av liknande produkter.


 


Marknadsföring
Saluhallen kommer att marknadsföras med annonser i lokalpressen, på infartstavlor och på vägg TV, på
sociala medier och PR.Frågor
Vid frågor ring handelsutvecklare Magnus Franzén, Tillväxt Lidköping, 0768 – 93 97 93 eller
0510 - 77 06 74.Varmt välkomna!Tillväxt Lidköping AB

LPIV Köp & Sälj på Facebook

Nu har vi skapat en grupp på Facebook för er som är medlemmar i Lokalproducerat i Väst där man kan annonsera om man har något att sälja eller om man söker något specifikt att köpa. Gruppen är sluten och man skickar en förfrågan till oss som vi sedan godkänner. Här kan man annonsera om allt från råvaror till köksutrustning, butiksinrede och tekniska hjälpmedel som används i produktion. Vi hoppas att det här ska hjälpa er att lättare hitta det ni söker på ett effektivt sätt och förhoppningsvis göra bra affärer.

För dig som använder våra hubbar

Inga tidsförändringar för leveranser under påskveckorna!


 


Vecka 14: Påskveckan går turerna som vanligt – GLC hämtar på hubbarna under onsdagen och levererar ut till kunderna på torsdagen.


 


Vecka 15: Veckan efter påsk går också turerna som vanligt.


 


Redan nu kan vi titta framåt till kommande helger.


 


Vecka18: 1:a maj veckan med helgdag på fredag går också allt som en vanlig vecka.


 


Vecka 20: Kristi Himmelsfärdsdag på torsdag blir det som vanligt att GLC hämtar på hubbarna på onsdag, men här sker utleveranserna på fredag.


 


Nationaldagen vecka 23 ligger i år på lördag och påverkar således ingenting


 


Midsommar vecka 25 kommer också att fungera som vanligt.


 


Sedan händer ingenting förrän till julhelgen och det återkommer jag om.


 


Önskar Er alla trevliga helger med god försäljning!


Malte


Lokalproducerat i Väst 

Äta på Liseberg

Den 14-15 maj, 11.00-18.00, arrangerar Liseberg för första gången ”Äta på Liseberg”. En matmarknad i storleken större som är tänkt att locka en matintresserad och medveten publik. Närproducerat och ekologiskt är två viktiga grundstenar. Nu söker de lokala livsmedelsproducenter som vill vara med.

 

Publikmålet är 50 000 besökare i parken under två dagar. Hälften av dessa, d.v.s. 25 000, tror man kommer besöka själva arrangemanget. Dessa siffror baserar man på besöksantalet på Trädgårdsdagarna som arrangeras helgen innan. Som en jämförelse kan man ta Passion för Mat som lockar ca 12 000 besökare under 3 dagar.
 
Förutom lokala småskaliga producenter bjuder man även in större livsmedelsföretag och Food Trucks.Ytan som kommer att användas är ytan vid Spegeldammen och Stora scenen. Torgstånden kommer att ligga runt Spegeldammen. De större tälten kommer vara placerade på Spegeldammen och de mindre tälten i anslutning till Spegeldammen. Food Trucks kommer att placeras framför Stora scenen.
 
Destination Skaraborg och Smaka på Västsverige kommer att vara på plats i någon form.
 
Priser:
Tält 16 kvm - 6 500 kr (markerat med en blå prick)

Tält 9 kvm - 5 500 kr (markerat med en gul prick)

Marknadsstånd - 2 000 kr (markerat med en grön prick)

Food Truck - 3 500 kr (markerat med röd prick)

 (Priserna gäller för 2 dagar)
 
El ingår och dras fram vid behov.
 
Det kommer även finnas plats för lagerhållning av torr, kyl och frysvaror.

När marknaden är stängd kommer det finnas vakter som övervakar.Anmälan:
Anmälan görs till nedanstående kontaktpersoner senast den 1 april. Vid anmälan lägg även ett mail till sofia@lpiv.se på Lokalproducerat i Väst.
 
Mia Olsson
Tel: 031-733 01 73
E-mail: mia.olsson@liseberg.se

Lars Fristedt
Tel: 031-733 01 55
E-mail: lars.fristedt@liseberg.se
 
 Kyldiskar
Om intresse finns för kyldiskar ta kontakt med oss snarast. Man skulle exempelvis kunna dela ett av de mindre tälten på två och då kunna få plats med en delikyl. I annat fall kan vi erbjuda bänk kylar. Observera att vi har ett begränsat antal kylar att hyra ut. Som Smaka på Västsverige producent har man förtur och lånar kyl kostnadsfritt.
 
Ju tidigare du anmäler dig ju mer kan vi stötta dig i processen.
Liseberg ligger utanför Göteborgs Stads upphandling och sköter sina inköp själva och är intresserade av att köpa in lokala produkter, främst från hubbarna då det innebär en smidig transportlösning. Om vi tidigt vet vilka producenter som är intresserade av att ställa ut har vi också möjlighet att starta en långsiktig process med Liseberg när det gäller inköp till restaurangerna i parken.


Övrigt:
Förvänta er en hel del "provsmakare" En bra idé är att antingen sälja en smaktallrik eller så drar men ner på storleken på sina smakprover.
 
Vid frågor kontakta antingen ovanstående personer på Liseberg eller Sofia på Lokalproducerat i Väst, 0708-29 09 45, sofia@lpiv.se

MATFEST i Västra Götaland 2015

Nu drar vi åter igen igång arbetet med MATFEST i Västra Götaland. För andra året i rad vill vi manifestera betydelsen av den lokala maten i vår region. Med vår Matkarta visar vi upp vart man kan hitta den goda, lokala maten. Under vår besöksdag den 27 september bjuder vi in till möten mellan producent och konsument för att dela upplevelsen att valet av mat kan betyda så mycket för vår region – välj öppet landskap och en levande landsbygd, välj arbetstillfällen på hemmaplan, välj att komma lite närmare maten du äter, att veta lite mer, att uppleva lite mer, välj att lära dig något nytt idag, som kan förändra dina val i morgon.


Vill du vara med och manifestera den lokala maten?


MATFEST i Västra Götaland ger dig som deltagare plats på vår Matkarta som trycks i 50.000 exemplar och delas ut i hela Västra Götalandsregionen. 2014 hade vi 161 besöksmål på vår karta – besöksmål som jobbar med lokal mat på något sätt. Du kan vara primärproducent eller förädlare, kafé eller restaurang, butik eller inspiratör. Hjälp oss att bli ännu fler i år och verkligen sätta den lokala maten på kartan.


Den 27 september bjuder vi alla som är intresserade av lokal mat att med hjälp av Matkartan göra en resa i matens tecken för att upptäcka nya smaker, dofter och smultronställen. Vi ser gärna att du har möjlighet att möta dem som vill veta mer om dig och dina produkter denna dag. För att sprida informationen om besöksdagen trycker vi redan nu 100.000 flyers.


Följ säsongens växlingar med MATFEST. Vi har sammanställ vilka råvaror man kan hitta i Västra Götaland under året i en råvarukalender. Denna kommer fungera som en guide till de som gärna äter lokal mat hela året. Under våren jobbar vi med en gemensam presentation av kalender, karta och besöksmål för att hjälpa konsumenten att besvara frågorna när, var och hur.


Vårt erbjudande:  • För 500 kr ex moms presenteras ditt företag på Matkartan. Ditt företag presenteras med namn, adress, kontaktuppgifter, hemsideadress och koordinater. Utöver detta skriver ni en kort presentation av er verksamhet och bifogar en bild. Trycks i 50 000 ex lagom till sommaren

  • Ert företag presenteras på MATFEST i Västra Götalands Facebooksida och hemsida

  • Ni tar del av nätverksträffar under året för att jobba vidare med frågor som är av intresse för er som besöksmål.

  • Ni tar del av vår gemensamma marknadsföring med flyers, kartor, annonser och redaktionell text. I samband med MATFEST 2014 var det över 30 artiklar i lokal press.

  • Ni är med och manifesterar den lokala matens betydelse.Vill du veta mer om MATFEST i Västra Götaland hittar ni information och kan anmäla dig som besöksmål på www.lpiv.se/matfest.


Anmäl dig redan nu – sista anmälningsdag 31 mars! Då kan vi alla njuta av kartan och alla besöksmål hela sommaren.


Uppdatera företagsinformation på vår hemsida

I samband med registreringsavgiften har vi lagt till nya fält på administrationsdelen på vår hemsida. Här kan ni nu ange om ni önskar få era fakturor till en speciell mailadress. Passa gärna på att se över er företagsinformation och uppdatera när ni ändå besöker er sida.Om ni saknar era inloggningsuppgifter eller behöver hjälp med det praktiska kontakta Cecilia på cecilia@lpiv.se eller 0733794134

EU Länsstyrelsen Västra Götalandsregionen