Kyldiskar

Nu är det dags för ännu en beställning av kyldiskar. Finns det intresse från ert företag att beställa så kontakta Rikard Brax för mer information om modeller och priser på Rikard@lpiv.se


Priserna är beroende på hur många som beställer och valutakursen, fraktkostnaden blir lägre ju fler som beställer. 
Sista beställningsdag är måndag 28 april.

Söker Västra Götalands bästa lösningar för hållbar mat

Local EAT Award är ett nytt pris som uppmärksammar Sveriges bästa lösningar för hållbar och hälsosam mat. Vinnaren belönas med 100 000 kronor. Fredrik Blomberg som är hotelldirektör på Clarion Hotel Post i Göteborg är övertygad om att vinnaren finns i regionen.


Local EAT Award är en del av initiativet EAT Stockholm Food Forum, som samlar globala ledare inom akademi, politik och näringsliv för att diskutera vägar till en mer hälsosam och hållbar matindustri. Local EAT Award arrangeras i Sverige i samarbete med Livsmedelsföretagen och Nordic Choice Hotels, och delas ut under EAT-konferensen i Stockholm den 27:e maj. Vinnaren får 100 000 kronor och ett mentormöte med entreprenören och företagaren Petter Stordalen.


- Det sker otroligt många och spännande initiativ lokalt och därför är det viktigt att vi lyfter fram de lokala hjältarna. Om vi ska nå målet om en mer hållbar matindustri behöver vi lösningar som svarar på hela matvarukedjans utmaningar och det är några av dessa lösningar vi tror att vi kommer att hitta genom Local EAT Award här i Västra Götaland, säger Fredrik Blomberg, hotelldirektör för Clarion Hotel Post.


Syftet med tävlingen är att främja lokala initiativ och eldsjälar som arbetar med hälsosamma, hållbara och lönsamma produkter, tjänster eller initiativ. I både Sverige och Norge ska det koras fem kandidater till finalen. De regionala finalerna i Sverige hålls i Östersund, Arlanda, Visby, Göteborg och Malmö i maj.


- Alla aktörer som jobbar med något knutet till hållbar mat kan delta. Allt från en privatperson med spännande initiativ för mer hälsosam skolmat till ett lokalt företag som har utvecklat en mer hållbar matvara, säger Fredrik Blomberg.


Alla regionala vinnare får resa och delta på EAT-konferensen i Stockholm. Där får de möjlighet att knyta kontakter med nyckelpersoner i branschen från både Sverige och internationellt samt naturligtvis ta med sig värdefull input från själva konferensen.


- Hållbar mat är ett viktigt område för Nordic Choice Hotels. Med över 170 hotell och 12000 anställda i Sverige och Norge har vi en unik möjlighet att nå ut till det lokala näringslivet där lösningarna finns. Vi har i praktiken 12 000 Local EAT Award ambassadörer! Lösningarna vi hittar kommer att vara en vinst för oss, för samhället och inte minst det lokala näringslivet, säger Fredrik Blomberg.


De som vill delta i tävlingen gör det genom att besöka Local EAT Awards hemsida www.eatforum.org där mer information om tävlingen finns samt tävlingshandlingarna.OBS! Ansök senast 1 maj! Där finns bland annat kriterierna för att delta och var de regionala korningarna hålls. I de lokala jurygrupperna sitter Livsmedelsföretagens VD Marie Söderqvist, Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter Stordalen och en hotelldirektör från Nordic Choice Hotels. I finalen är det representanter från EAT:s Advisory Board som sitter i juryn.


För mer information kontakta:
Fredrik Blomberg, hotelldirektör, tfn 072-205 10 22 

MATFEST i Västra Götaland

Välkommen på MATFEST!Söndagen den 28 september är det dags för årets MATFEST.  Vi bjuder er att besöka regionens producenter och upptäcka den rikedom av äkta mat som finns nära dig.I samarbete med 
Orustmat, Dalslandsmat, Bondens Egen Marknad, Falbygdens Mat & Kultur, Västgötalandet, Sjuhäradsmat, Bohuslän Erbjuder, Kungälvsmat, Närproducerat i Tidaholm, Närproducerat Mitt i Västra Götaland, Leaderområden, LRF Västra Sverige, Länsstyrelsen Västra Götaland, Hushållningssällskapen i Västra Götaland, Smaka på Västsverige, Lokalproducerat i Väst slår vi ett slag för den lokala maten producerad med omsorg och omtanke. Ta tillfället i akt och besök producenter nära dig.Mellan 11-16 öppnar producenter runt om i regionen upp för besökare för att visa de fantastiska resurser som finns i vår närmiljö. Vi jobbar nu för fullt med detta evenemang och kommer inom kort med mer information både till dig som är intresserad av att delta och dig som vill resa runt och besöka våra producenter. Vill du veta mer redan nu hör av dig till Cecilia Faktus på Cecilia@lpiv.se

EU Länsstyrelsen Västra Götalandsregionen