Lokalproducerat i Väst utmanar sina medlemmar nästan varje månad!

Lokalproducerat i Väst utmanar sina medlemmar nästan varje månad!

Lokalproducerat i Väst vill under sitt 10-årsjubileum utmana sina medlemmar att anta utmaningar i syfte att utveckla sina företag på olika sätt. Det kan vara utmaningar som förbättrar marknadsföringen, skapar nya kunder, förbättrar produkterna, men också i form av nyckeltal som förbättrar lönsamheten och gör de småskaliga företagen mer effektiva. Lokalproducerat kommer att följa upp och understödja de företag som månad för månad antar utmaningarna. Varje utmaning har en ciceron i form av en av medarbetarna på Lokalproducerat som hjälper dig som företagare att fullfölja utmaningarna!

Läs mer här på vår hemsida och följ oss på Facebook.

 

Årsutmaning

Nu är det dags att hoppa på nästa utmaning.

Årsutmaningen handlar om att ta makten över ekonomin genom en beprövad metod. Det går ut på att skapa olika mål som du därefter kopplar minst fem olika nyckeltal till för att på så vis kontrollera, följa upp samt styra dina mål. Det kan vara nyckeltal som minskar kostnader, ökar intäkterna eller ökar ditt resultat etc. Nyckeltalen kan också vara kvalitét- eller effektivitetshöjande såsom minskat svinn, antal producerade enheter på en viss tid eller liknande. Nyckeltal ska sporra både dig och dina medarbetare och på så vis öka din lönsamhet.

Tag hjälp av Rikard som är din ciceron som stöttar dig i att både sätta mål samt välja ut lämpliga nyckeltal. Detta utifrån en metod som vi använt för ett flertal företag.

Observera att platserna är begränsade och att det är först till kvarn som gäller så tveka inte på att höra av dig snabbt om du är intresserad! Anmäl ditt intresse till rikard@lpiv.se

Utmaning 4 - Sälj in höstens/vinterns varor till 2 restauranger/restauranggrossister/caféer

  • Ring upp kunden dit du vill sälja dina produkter, och be om att få göra ett besök.
  • Boka tid och konfirmera tiden via ett mail och eller sms
  • Förbered ditt kundbesök genom att skapa en presentation i ord och bild om dina produkter samt inte minst genom att erbjuda varuprov samt kanske provsmakning.
  • Glöm inte att beskriva hur ditt förtags produkter skulle passa in hos din nya kund.

Smaka på Västsverige krogarna har ökat i antal i och med den senaste certifieringsomgången, det finns kundregister på caféer turistrådet och lpiv äger gemensamt. Hör av er om ni vill ha kontaktuppgifter!

Utmaningen startar igång den 1 juni och pågår tom den 16 juni. Er kontakt i den här utmaningen är Sven-Erik, svenerik@lpiv.se

Utmaning 3 – Bli mer social med era kunder

Att vara synlig i sociala medier är av stor vikt idag och ett kostnadseffektivt sätt att nu ut till dina kunder. Det är också viktigt när du som företag bygger upp ditt varumärke. Här kan man med enkla medel förmedla med ord, bilder och filmer vad man är för företag.

Nu är det dags för vår 3:e jubileumsutmaning som vi har valt att kalla "Bli mer social med dina kunder". Vi utmanar er helt enkelt att bli mer aktiva i sociala medier. Vi vill utmana er att göra 2 inlägg "extra" i veckan under maj månad. Eftersom alla är mer eller mindre aktiva på Facebook vill vi att ni utgår från den nivå ni är på nu och antingen gör 2 extra inlägg eller gör 2 annorlunda inlägg, exempelvis genom att använda film eller sända live. Det kanske är så att du vill bli mer aktiv på Instagram, då blir utmaningen att lägga 2 extra inlägg här istället.

Gör du utmaningen på Facebook vill vi att du taggar @lokalproducerativast i ditt inlägg så har vi koll på att du verkligen utmanar dig. Samma gäller på Instagram. Ni får gärna även lägga till hashtaggen #lokalproducerativäst. De som taggar oss eller hashtaggar oss på Instagram under maj månad får sitt inlägg repostat.

Anmäl er gärna till sofia@lpiv.se om ni antar utmaningen. Behöver ni stöttning, råd och tips på vägen så hör bara av er. Mobilnummer: 0708-29 09 45

Utmaning 2 - Kontakta minst 1 Dagligvarubutik eller Grossist och få till en försäljning

Bland Er producenter finns det många som vill öka sin försäljning och pröva på att sälja till Dagligvaruhandeln eller Grossisterna. Utmaningen blir därför att kontakta minst 1 Dagligvarubutik eller Grossist och få till en försäljning genom dem. Denna utmaning startar den 3 april och pågår fram till den 28 april. Naturligtvis kan även Ni som redan har någon sådan kund anta utmaningen och kontakta ytterligare någon eller några.

Ciceroner i denna utmaning är:
Malte Olsson, tel. 0705 89 51 07 eller malte@lpiv.se
Nicklas Lundberg, tel. 0730 27 77 08 eller nicklas@lpiv.se

Utmaning 1 - Näringsdeklarera dina produkter och uppdatera era etiketter

13 december infördes en ny lag om näringsdeklaration på färdigförpackade livsmedel. Hur påverkas du som livsmedelsproducent av detta?

Utmaningen: Näringsdeklarera 1 - 5 produkter enl. rådande livsmedelslagstiftning. Som medlem i Lokalproducerat i Väst kan du ta del av våra förmånsavtal vid analys, konsultrådgivning och beräkningsverktyg.

Cecilia är din ciceron på Lokalproducerat i Väst kontakta henne så hjälper hon dig att uppdatera dina etiketter.

Under söndagen den 26 februari på Passion för Mat finns Cecilia på plats tillsammans med Fredrik Folke och presenterar beräkningstjänsten Livsmedelsguiden. Ni träffar dem i Lokalproducerat i Västs konferensrum på 2.a våningen mellan 10.30 -11.30 samt mellan 14.00 – 15.00