Lokalproducerat i Väst utmanar sina medlemmar nästan varje månad!

Lokalproducerat i Väst utmanar sina medlemmar nästan varje månad!

Lokalproducerat i Väst vill under sitt 10-årsjubileum utmana sina medlemmar att anta utmaningar i syfte att utveckla sina företag på olika sätt. Det kan vara utmaningar som förbättrar marknadsföringen, skapar nya kunder, förbättrar produkterna, men också i form av nyckeltal som förbättrar lönsamheten och gör de småskaliga företagen mer effektiva. Lokalproducerat kommer att följa upp och understödja de företag som månad för månad antar utmaningarna. Varje utmaning har en ciceron i form av en av medarbetarna på Lokalproducerat som hjälper dig som företagare att fullfölja utmaningarna!

Läs mer här på vår hemsida och följ oss på Facebook.

 

Årsutmaning

Nu är det dags att hoppa på nästa utmaning.

Årsutmaningen handlar om att ta makten över ekonomin genom en beprövad metod. Det går ut på att skapa olika mål som du därefter kopplar minst fem olika nyckeltal till för att på så vis kontrollera, följa upp samt styra dina mål. Det kan vara nyckeltal som minskar kostnader, ökar intäkterna eller ökar ditt resultat etc. Nyckeltalen kan också vara kvalitét- eller effektivitetshöjande såsom minskat svinn, antal producerade enheter på en viss tid eller liknande. Nyckeltal ska sporra både dig och dina medarbetare och på så vis öka din lönsamhet.

Tag hjälp av Rikard som är din ciceron som stöttar dig i att både sätta mål samt välja ut lämpliga nyckeltal. Detta utifrån en metod som vi använt för ett flertal företag.

Observera att platserna är begränsade och att det är först till kvarn som gäller så tveka inte på att höra av dig snabbt om du är intresserad! Anmäl ditt intresse till rikard@lpiv.se

Utmaning 1 - Näringsdeklarera dina produkter och uppdatera era etiketter

13 december infördes en ny lag om näringsdeklaration på färdigförpackade livsmedel. Hur påverkas du som livsmedelsproducent av detta?

Utmaningen: Näringsdeklarera 1 - 5 produkter enl. rådande livsmedelslagstiftning. Som medlem i Lokalproducerat i Väst kan du ta del av våra förmånsavtal vid analys, konsultrådgivning och beräkningsverktyg.

Cecilia är din ciceron på Lokalproducerat i Väst kontakta henne så hjälper hon dig att uppdatera dina etiketter.

Under söndagen den 26 februari på Passion för Mat finns Cecilia på plats tillsammans med Fredrik Folke och presenterar beräkningstjänsten Livsmedelsguiden. Ni träffar dem i Lokalproducerat i Västs konferensrum på 2.a våningen mellan 10.30 -11.30 samt mellan 14.00 – 15.00