Matverk

Matverk är en årlig innovationstävling där en producent och en förädlare/matlagare går ihop för att skapa en för marknaden ny produkt. I laget kan man även ha en tredje kompetens inom förpackningsdesign eller kommunikation. Man tävlar i det landskap som huvudråvaran kommer ifrån. Vinnarna i respektive landskap går vidare till riksfinalen där årets produkt koras.

Nu är det dags att ta nya tag för att skapa produkter till Matverk 2019! Årets deltävlingar för Bohuslän, Dalsland och Västergötland går av stapeln den 20 oktober i samband med Smaka på Åhaga i Borås. Här samlar vi en kompetent jury som gör en sensorisk bedömning och tittar på produktens marknadspotential. Juryn består av representanter från bland annat restaurang, handel och marknadskommunikation. Vinnarna från respektive landskap har möjlighet att delta i riksfinalen i början av 2019.

I år fick bidraget ”Musseltapas” från Bohuslän silver i riksfinalen och vi hoppas självklart att bidragen från Västsverige ska uppmärksammas även nästa år! Har du nästa Matverk?!

Nedan hittar ni mer information och länkar till anmälan. Har ni några frågor så kontaktar ni Cecilia på cecilia@lpiv.se eller 0733-79 41 34. Det finns också mer information att hitta på http://matverk.se/

Välkomna med er anmälan!

Matverk kommer tyvärr inte genomföras detta år.