Matverk

Matverk är en årlig innovationstävling där en producent och en förädlare/matlagare går ihop för att skapa en för marknaden ny produkt. I laget kan man även ha en tredje kompetens inom förpackningsdesign eller kommunikation. Man tävlar i det landskap som huvudråvaran kommer ifrån. Vinnarna i respektive landskap går vidare till riksfinalen där årets produkt koras.

Efter landskapsfinalerna under Matfestivalen i Skövde den 26 augusti har vi nu utsett representanter för Matverk 2018. Vi gratulerar Kalkonköttbullar från Adelsåsen, Musseltapas från Orust Shellfish, Äppelcider från Edsleskogs Wärdshus som kommer representera Västergötland, Bohuslän och Dalsland i riksfinalen i början av 2018 i Nyköping. Det är glädjande att se hur man fokuserat på att ta tillvara resurserna i området på ett genomtänkt och ansvarsfullt sätt. Genom att se nya möjligheter har man kunnat skapa produkter där man utnyttjat råvarorna och tydligt visa på vikten att ta tillvara så mycket man kan, med ett aktsamt förhållningssätt till våra resurser och stolthet över produktens ursprung. Vi ser tre bidrag från företagare med stort engagemang, stolthet över sin produktion och ödmjukhet inför våra begränsade tillgångar.

Under hösten kommer vi följa deras resa för att hitta rätt marknad för dessa spännande nya produkter.

Stort grattis till vinnarna i Västra Götaland!