Matverk

Matverk är en årlig innovationstävling där en producent och en förädlare/matlagare går ihop för att skapa en för marknaden ny produkt. I laget kan man även ha en tredje kompetens inom förpackningsdesign eller kommunikation. I år har man även öppnat för enskilda tävlande men lag kommer premieras i poängbedömningen. Man tävlar i det landskap som huvudråvaran kommer ifrån. Vinnarna i respektive landskap går vidare till riksfinalen där årets produkt koras.

Ytterligare en nyhet i årets uppdaterade tävlingsregler är att den tävlingsbidraget får funnits på marknaden under 2017. Mer om du uppdaterade tävlingsreglerna hittar ni i inbjudningarna nedan.

Har du en produkt som kan representera ert landskap i Matverk 2018?

Den 26 augusti under Matfestivalen i Skövde samlas årets jury för att utse bidrag från regionens landskap till Matverk 2018. För att ge ännu fler möjligheten att vara med att tävla kommer man i år kunna skicka sin produkt tillsammans med ert marknadsföringsmaterial till juryn för bedömning och ni får sedan ta del av skriftlig feed-back på er produkt. Ni behöver inte själva vara på plats för att presentera ert tävlingsbidrag, men självklart vill vi gärna att ni kommer och berättar om er, produkten och får ta del av den juryns kompetens direkt på plats.
Kontakta Cecilia på cecilia@lpiv.se om du har frågor om årets landskapsfinaler i Matverk.

Sista anmälningsdagen är den 18 augusti. Länk till anmälan hittar ni i inbjudan nedan.

matverk-2018-inbjudan-dalsland

matverk-2018-inbjudan-bohuslän

matverk-2018-inbjudan-västergötland