Hagatomten

Om Företaget

Det har i generationer bedrivits jordbruk på gården Hagatomten i utkanten av Falbygden. Idag är det vi Erik och Johanna och våra tre barn som bor och driver ett ekologiskt lantbruk med nötköttsproduktion. att arbeta långsiktigt med hållbara medel och ett ekologiskt brukande, tror vi ger bra förutsättningar för kommande generationer. Våra kor som är en blandning mellan Simmental , Charolais och Hereford, kalvar under januari till slutet av mars i vårt luftiga och moderna stall. När naturbetena bär på våren släpps de ut och vi strävar efter en så lång betessäsong som möjligt. Att beta , hålla landskapet öppet och bevara mångfalden, där bara en mule kan bruka marken. Det är viktigt för oss. Vi slaktar utvalda djur på ett litet gårdsslakteri. Vårt kött hängmöras, det ger ett mört och smakrikt kött med låg vattenhalt. De djur som slaktas här har enbart ätit gräs och är uppfödda enligt KRAVs regelverk.
Johanna@hagatomten.se
0702868391
Hagatomten Hällestad
52153 Floby
Kött och Chark