Musseltapas tog hem silvermedalj i Matverk 2018

Med motiveringen ”ett klimatsmart och hållbart alternativ vid fredagsmyset” tog Musseltapasen från Bohuslän hem silvermedaljen i Matverk 2018 under Gastronomisk Forum i Nyköping.

Västra Götalands regionen ställde upp med två starka kandidater i Matverk 2018, Musseltapas från Bohuslän och Kalkonköttbullar från Västergötland. Konkurrensen var hård och det blev slutligen Musseltapasen som tog hem silvermedaljen.

Musseltapas är ett samarbete mellan Adriaan van de Plasse från Orust Shellfish och Lena Larsson från Skålldals lilla Ekomejeri plus flera andra mindre lokala leverantörer främst på Orust.

Juryns motivering »Vår framtida mat har mycket att leva upp till. Den ska vara klimatsmart och hållbar. God och hälsosam. Ärlig och ren. Dessutom får den gärna bjuda in till gemenskap kring matbordet, såväl till vardag som fest. Juryn tycker att pristagaren lever upp till förväntningarna och har potential att bli ett värdigt alternativ vid fredagsmyset: Musseltapas från Bohuslän.«

– Musslan är både god och hälsosam mat som dessutom gör mycket nytta i havet, säger Adriaan van de Plasse. Förädlingen ger musslan ett högre värde. Jag kom på idéen att göra tapas, musslan kokas och så lägger vi i lite annat gott. När man sedan grillar den får man en härlig smakupplevelse.

Citerat från http://lokaltidningensto.se/nyheter/musseltapas-fran-orust-gav-pris/

Lokalproducerat i Väst skickar ett rungande grattis till både Adriaan och Lena men även övriga vinnare i Matverk 2018. Gå in på följande länk om du vill läsa om övriga pristagare.

Pressmeddelande Gastronomiskt Forum