A. Blomqvist Bageri AB

 • Logga
 • Bild

Plats Kategori: Producent

Profil
Profil
Karta
 • Mer än 120 år i branschen
  A. Blomqvists Bageri är, genom sina mer än 120 år i bageribranschen, fyllt av erfarenhet och kunnande. Redan 1885 startade Wilhelm och Augusta Blomqvist sitt bageri och som fjärde generation i familjen Blomqvist har nu Thomas Blomqvist tagit över bageriet.
  A. Blomqvists Bageri har under de senaste 30-40 åren varit en betydande leverantör av dagsfärskt bröd till dagligvaruhandeln i regionen. När Thomas övertog verksamheten den 1 januari 2006 kände han emellertid att det var dags att förnya inriktningen. Detta har resulterat i att A. Blomqvists Bageri idag har sin huvudinriktningen på att vara en underleverantör till andra aktörer inom livsmedelsbranschen.
  Vår styrka ligger i vårt kunnande och vår kapacitet att producera ett dagligt fullsortiment av bröd, kaffebröd, småbröd och andra specialprodukter. Vi hjälper ofta våra kunder i hela utvecklingsprocessen från idé till färdig produkt. Ytterligare en styrka hos oss är att vi är flexibla och kan leverera både större och mindre volymer. Vi kan således hjälpa dig medsåväl dina volymprodukter som nischprodukter .
  Vår nuvarande produktion består av:
  -Smörgåstårtbottnar och landgångsbröd
  -Baguetter till snabbmatskunder
  -Produkter som frysta degämnen, tex lussekatter och semlebullar
  -Förbakade frysta bröd/kaffebröd
  -Småbröd
  -Knäckebröd
  -Pizzadeg
  Har du produkter som du inte får plats med i din produktion eller behöver en resurs som kan hjälpa till i din produktutveckling el. likn. Låt oss vara med i din utmaning!
  Vi är Specialister på smörgåstårtbröd
  Vi är idag Sveriges ledande leverantör av smörgåstårtbröd och har kommit dit genom att vara lyhörda för kundernas behov och krav. Grunden till vår framgång ligger i att vi tagit fram en ny bakningsmetod som ger en slutprodukt med jämna skivor. Skivor som är saftiga men ändå står emot fyllningarna på ett bra sätt. Brödet blir stabilt att hantera och smular inte när man breder ut fyllningarna.
  Förpackningarna är också utvalda med omtanke. Till storförbrukarna levererar vi mycket platseffektiva förpackningar med upp till 25 skivor i varje påse och 250 skivor i varje låda.
  Till de användare som arbetar i mindre skala, packar vi fyra skivor i en påse och dessutom skickar med en tårtbricka i förpackningen!
  I dagsläget finns fyra olika recept i vårt grundutbud:
  Vete/råg: Det absolut populäraste brödet. Brödet är en aning ljusbrunt och bakas på en blandning av vete- och rågmjöl, med en fantastiskt fyllig smak.
  Vete: Ett ljust bröd som bakas enbart på vetemjöl. Ett stabilt bröd som är mycket bra och lätt att arbeta med.
  Mörkt: Ett mycket mörkt bröd, nästan svart, med oerhört fyllig smak. Brödet används främst till silltårta, eller för att effektfullt varva med ljust bröd i en vanlig smörgåstårta!
  GI: Ett specialbröd som är mycket gott och även har ett dokumenterat lågt GI-värde på 54. Innehåller diverse fröer som t. ex. solrosfrö och pumpafrö. Brödet är brunt till färgen.
  I vårt sortiment finns f.n. tolv storlekar på bottnar. Men vi kan naturligtvis ta fram andra storlekar om ni så önskar! Bröden levereras i två olika tjocklekar, 12 mm respektive 15 mm. Våra storlekar är:
  – 12 millimeters skivtjocklek
  – Runda med en diameter på 14, 16, 18, 24, 28, och 32cm.
  – Rektangulära 25 x 38 och 28 x 43 cm.
  – Vi bakar landgångsbröd med måtten 23 x 9,5 cm.
  – Nu har vi även tagit fram bottnar i formen av ett hjärta, med en diameter på ca 20 cm.
  – 15 millimeters skivtjocklek
  – Runda med en diameter på 21 cm, 24 cm, 28 cm och 32 cm.
  – Rektangulära 25 x 38 cm, 28 x 43 cm och 35 x 45 cm.
  Försäljningsansvarig för vårt smörgåstårtbröd är Karl Andersson på telefon 0705 29 20 94.
  Välkomna!

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.