Björröds Ägg

 • grontohons-1

Plats Kategori: Producent

Profil
Profil
Karta
 • Björröds Ägg är en gård utanför Kungälv som bedrivit småskalig äggproduktion sedan 1999. Viktiga ledord i vårt arbete är småskalighet, kvalitet, närhet, miljön, service och hönans livsrum.

  Gårdens marker består av både åker, bete/vall och skog. Vi odlar både spannmål och vall som hönsen äter av. Vi odlar våra marker ekologiskt.

  Vi packar alla äggen själva i vårt packeri och levererar sedan direkt till kund. Vi har också en liten gårdsbutik på gården.

  Gårdsbutiken
  På gården i Björröd finns en liten gårdsbutik. Där säljer vi en liten del av våra färska, goda ägg. Till vår gårdsbutik kommer främst medvetna kunder som vill köpa just våra ägg för att de håller en hög kvalitet och är så goda. Det är också viktigt för våra kunder att veta var äggen kommer ifrån och att hönsen lever ett bra liv.

  I vår gårdsbutik kan man också köpa andra produkter som är lokalt och regionalt producerade. De lokala produkterna är i huvudsak från Bohuslän, såsom mjölprodukter från Lysekil, kallpressad rapsolja från Dingle. Sylt och saft från Brunneby. Vi säljer också lokal honung och Klädesholmens sill.

  Vi säljer även regional saft, sylt och knäckebröd. Dessutom har vi Fair-Trade/ Rättvisemärkta produkter såsom: Kaffe, te, kakao, råsocker, choklad och hantverk.

   

  Vi vill också arbeta öppet och nära konsumenten. Vi vill öppna upp och bjuda in kunden till vår gård under kontrollerade former och med hänsyn till rådande smittskyddsregler.

  Björröd är inte bara höns och ägg utan även ett stycke historia. Björröd som by fanns redan i början av 1500-talet. På gårdens marker finns flera lämningar från olika tider.

  Vårt lantbruksföretag och arbete består därför av olika delar:

  • Hönsen och äggproduktionen
   Packeriet
   Odlingen
   Gårdsbutik
   Öppen Gård – Galleri och gårdsmuseum.
   Kulturvandringar
   Marias Skafferi
 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.