Blåskal

 • Blåmusselbuljong-svart-bakgrund
 • Blåskal-blåmusselfond-svart-bakgrund
 • Blåskal-blåmusselbuljong-storkök

Plats Kategori: Producent

Profil
Profil
Karta
 • Blåskal förädlar blåmusslor odlade i vattnet runt Orust. Våra första produkter på marknaden är en färsk Blåmusselbuljong och fond. Båda är helt fria från tillsatser och tagna direkt från kokgrytan. Blåmusselfonden har vi reducerat ca 3 ggr till en smakrik och umamirik smakförstärkare. Blåmsselbuljongen är perfekt i fisksoppan, risotton eller såsen men har även visat sig vara användbar i olika grönsakssoppor och wok. Båda produkterna är KRAV-certifierade.

  Blåmusslan är ett skaldjur med många fördelar. Förutom att den under sin livstid i havet hjälper till att hålla nere mängden alger och växtplankton och på så vis skydda vattnet och sjöbotten från dålig sikt och syrebrist är blåmusslan även god och nyttig.

  Av blåmusslan kan man koka lättanvända och effektiv smaksättare då blåmusslan är naturligt rik på naturliga smakförhöjare. Vi vill skapa enkla produkter och smaker som är lätta att använda och sätta sin egen prägel på. Därför är vår buljong och fond helt rena, dvs vi har inte tillsatt vare sig lök, vin eller kryddor för att ge dem smak och karaktär. En karaktär är dock tydlig, smaken av havet, en ren och tydlig havsdoft och smak.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.