Bryggudden Musslor, Ostron & Alger AB

 • Paket-bild-smaka-magasin-copy1
 • Svensk-tång-havsalger-1
 • beskuren-saccharina-sjöbod1

Plats Kategori: ProducentPlats Taggar: alger, fisksoppa, havet, havsalger, knäckebröd, makroalger, sjögräs, tång, tångsalt och umami

Profil
Profil
Karta
 • Bryggudden Musslor, Ostron & Alger

  Vi har påbörjat resan. Musslefabriken har gjort en nystart. Nu levererar vi KRAV-märkta färska och rökta musslor från Norra Bohuslän. Vi levererar musslor, ostron, alger och annan sjömat av högsta kvalite. Vi förädlar skaldjur, blötdjur och fisk genom rökning etc.

   

  Grebbestad Tångknäcke

  Redan i mitten av 80-talet bakade vi mjukt bröd med tång i. Tångknäcke började vi med i slutet av 90-talet men såldes då endast lokalt. Nu vet vi att tiden är mogen och många vågar prova nytt. Det är inte lätt att få folk att äta tång/alger/sjögräs men när de väl smaka så inser de att Tångknäcke är både gott och nyttigt. Framtiden finns i havet.Tången vi använder i knäckebrödet är Fingertång, Sockertång, Knöltång och Blåstång. All tång vi använder är ekologisk och kommer från de renaste vattnen. Den torkas skonsamt och mals sedan till mjöl. Tångmjölet är tillsatt för att brödet skall bli rikt på mineraler, spårämnen, aminosyror och för dess unika smakegenskaper. Tångknäcke har en förmåga att förstärka smakerna av det man äter. Hemligheten är att algerna vi använder innehåller stora mängder av det som ger den femte grundsmaken, UMAMI. Det går åt ca 30-40 gr färsk tång till 100 gr Tångknäcke.

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.