Kullings Kalvdans

 • Kullings_beskuren
 • kdbakelse
 • SL270098
 • SL270094
 • SL270118

Plats Kategori: Producent

Profil
Profil
Karta
 • Västergötlands landskapsdessert

  Klart att Sveriges kotätaste landskap ska ha en profilrätt gjord på råmjölk. Inget kan väl passa bättre? Men förslaget möttes inte direkt positivt när det presenterades för Kullings Gilles ledning. Men de ändrade snart sin uppfattning, tack vare två kloka och kreativa kvinnors envishet och vilja. De tyckte att Sveriges befolkning skulle ha en möjlighet att knyta an ta till jord- och lantbruket genom gamla kulturrätter som förr var vardagsmat på gårdarna runt om i landet. Argumentationen tog skruv och Västergötland fick sin landskapsdessert. Kullings Kalvdans är en välsmakande kulturgärning. Fullt i klass med klassiker som panacotta och brulé.

  Kalvdansen lanserades som svensk specialitet på den numera nedlagda stjärnmärkta krogen FOND i Göteborg under ledning av kökschefen Stefan Karlsson.

  Göteborgspostens uteätarpatrull skrev om kalvdansen vid sitt besök på FOND: ”…en skapelse som görs på råmjölk som Fond piffat upp genom en lätt karamellisering på ytan. Till detta serveras äpple och det är så ursvenskt (i modern tappning) att man tappar andan…”

  Kullings Kalvdans bakas enbart av råmjölk, salt, socker, kanel eller kardemumma. 1 hg av Kullings Kalvdans innehåller ca 5 % fett, 125 kcal,9 gr protein,13 gr kolhydrater Kalvdansen innehåller varken ägg eller mjöl, mandel eller nötter, med lika lite laktos som hårdost. Kullings Kalvdans bakas i Herrljunga och råmjölken köps in från 22 mjölkgårdar runt om i trakten

 • No Records Found

  Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.

  Google kartan Inte Laddad

  Tyvärr, kan inte ladda Google Maps API.