Bjerrebröd

Om Företaget

Jörgen ägnade många år åt att baka matbröd som en hobby. Som nybliven avtalspensionär kom han julen 2010 över ett recept på knäckebröd. Han experimenterade med ingredienserna och kavlade det extra tunt för att få det riktigt krispigt. Efter att själv ha ätit av det några månader började han pröva det på släkt och vänner, som tyckte det var underbart gott. Han bestämde sig då för att följande sommar försöka sälja det på några hantverksmässor vid smålandskusten. Det blev en stor succé och Jörgen bestämde sig för att sälja det vid Tjolöholms julmarknad november 2011. Där det också blev en stor succé. I januari 2012 bestämde Jörgen sig för att helt och hållet använda ekologiska produkter och började samtidigt sälja produkten till olika butiker. Jörgen och numera även hans hustru bakar knäckebrödet hemma i bostaden i en varmluftsugn. Brödet är handkavlat och råvarorna är ekologiska. Mjölet, som är stenmalet, kommer från Limabacka kvarn i norra Halland. Har f n fyra olika produkter. Delikatessknäcke naturell, Delikatessknäcke lin o sesam, Medelhavscrisp med parmesanost samt Fröknäcke.
bjerrebrod@gmail.com
Hedens äng 10
42750 Billdal
Bageri och Spannmål