Cum Pane Ekologisk Bakverkstad

Om Företaget
Vi tror att det är bättre att avstå från överprocessade råvaror och tillsatser. Därför är varenda ingrediens i våra bröd, bullar och småkakor ekologisk. Utan undantag. Vårt mjöl kommer från småskaliga hantverkskvarnar runt om i Sverige. Mjölet är helt fritt från tillsatser och dessutom färskt, ingen näring har hunnit försvinna. Vår passion är: gamla sädesslag! Dinkel är ett sådant som många har upptäckt. Vi bakar även på emmer (en ännu äldre vetesort), svedjeråg och nakenkorn och hjälper därmed till att bevara dessa gamla kultursorter. Men det är ju mer än bara mjöl i våra sultanbröd, flerkornsbaguetter och kornkubb. Och vi gör verkligen inga undantag från ekologiska råvaror. När vi använder jäst så är det bara ekologisk sådan. Ekologiska valnötter plockas från vildväxande träd. Våra kryddor bestrålas inte. Aprikoserna är söta och mörka — tack vare att de är osvavlade. Äggen kommer från en liten besättning höns som får gå ute när de vill. Vårt oraffinerade havssalt innehåller inga klumpförebyggande medel och ibland får vi leva med att behöva hacka loss en bit i taget. Hemligheten bakom våra goda bondkakor, busfrön och chokladkolasnitt är riktigt smör. Inget margarin överhuvudtaget. Äkta hantverk, ärliga möten och naturens enkla rikedom.

Bageri och Spannmål