Cum Pane Ekologisk Bakverkstad

Om Företaget

Vi tror att det är bättre att avstå från över­pro­ces­sade råvaror och till­satser. Därför är varenda ingre­diens i våra bröd, bullar och små­kakor eko­lo­gisk. Utan undantag. Vårt mjöl kommer från små­ska­liga hantverkskvarnar runt om i Sverige. Mjölet är helt fritt från till­satser och dess­utom färskt, ingen näring har hunnit för­svinna. Vår pas­sion är: gamla sädesslag! Dinkel är ett sådant som många har upp­täckt. Vi bakar även på emmer (en ännu äldre vete­sort), sved­jeråg och naken­korn och hjälper därmed till att bevara dessa gamla kultursorter. Men det är ju mer än bara mjöl i våra sul­tan­bröd, flerkorns­baguetter och korn­kubb. Och vi gör verk­ligen inga undantag från eko­lo­giska råvaror. När vi använder jäst så är det bara eko­lo­gisk sådan. Eko­lo­giska val­nötter plockas från vild­väx­ande träd. Våra kryddor bestrålas inte. Apri­ko­serna är söta och mörka — tack vare att de är osvav­lade. Äggen kommer från en liten besätt­ning höns som får gå ute när de vill. Vårt oraf­fi­ne­rade havs­salt inne­håller inga klump­fö­re­byg­gande medel och ibland får vi leva med att behöva hacka loss en bit i taget. Hem­lig­heten bakom våra goda bond­kakor, bus­frön och chokladkolasnitt är rik­tigt smör. Inget mar­garin överhuvudtaget. Äkta hant­verk, ärliga möten och natu­rens enkla rikedom.
info@cumpane.coop
031-12 15 41
Mariagatan 17
41471 Göteborg
Bageri och Spannmål