För konsument

Vad är REKO? En köp- och sälj plattform mellan konsumenter och lokala livsmedelsproducenter, utan mellanhänder med Facebook som verktyg.
Sök upp din närmaste REKO-ring och be om att få bli medlem. Läs igenom det fastnålade inlägget där reglerna för den ringen presenteras. I varje REKO-ring finns det en eller flera administratörer som ideellt sköter om ringen. Administratörerna bestämmer var och när en utlämning av REKO-varor ska ske. Producenterna skriver en annons där dom presenterar vilka varor de säljer till den aktuella utlämningen, och konsumenterna beställer genom att kommentera i annonsen.
Alla varor ska vara förbeställda på REKO, av flera anledningar. För att underlätta för producenten: de behöver inte skörda, producera, packa mer varor än det som är beställt. Mindre svinn: de morötter som inte är beställda får stå kvar i jorden, brödet som inte beställts behöver inte bakas osv. Och för kunderna: man får tillgång till färskare, bättre produkter och de vet om att de varor de beställt kommer att levereras.