För producent

Vad är REKO? En köp- och sälj plattform mellan konsumenter och lokala livsmedelsproducenter, utan mellanhänder med Facebook som verktyg.
Sök upp din närmaste REKO-ring och be om att få bli medlem. Det finns i de flesta fall en sido-grupp bara för producenterna, där administratörerna kan kommunicera med producenterna, gå med där också. Läs igenom det fastnålade inlägget där reglerna för den ringen presenteras. I varje REKO-ring finns det en eller flera administratörer som ideellt sköter om ringen. Administratörerna bestämmer var och när en utlämning av REKO-varor ska ske. Producenterna skriver en annons där dom presenterar vilka varor de säljer till den aktuella utlämningen, och konsumenterna beställer genom att kommentera i annonsen. I vissa ringar så finns det mallar för hur en annons ska utformas, kolla det med Admin i aktuell ring.

Fördelar med att sälja sina varor på REKO.

Du säljer varor när du har varor, vill sälja och kan vara med. Inga krav på att man måste vara med ett visst antal gånger. Inga kostnader. Tidseffektivt, utlämningarna varar från 30 till 60 minuter. Alla varor ska vara förbeställda på REKO, av flera anledningar. För att underlätta för producenterna: ni behöver inte skörda, producera, packa mer varor än det som är beställt. Mindre svinn: de morötter som inte är beställda får stå kvar i jorden, brödet som inte beställts behöver inte bakas osv.

REKO är bara till för egna varor, ej återförsäljning av andras varor. Om du som producent har någon form av produktion som är tillståndspliktig skall den vara anmäld och registrerad hos kommunen. Total öppenhet råder kring hur produktionen sker enligt REKOs principer.