NYFÅNGAT OCH NOGA UTVALT
Mitt i Bohuslän på nordvästra Tjörn i ett välbevarat fiskeläge, finns Björholmens Marina. Omgivet av Stigfjordens naturreservat med sina långsträckta klippöar, strandängar och bördiga dalgångar. Här präglas allt av havet – dofterna, smakerna och aktiviteterna.
En maträtt blir aldrig bättre än sina råvaror. Därför samarbetar vi bara med traktens bästa leverantörer och allt som kommer in i vårt kök är noga utvalt. Tonvikten ligger på fisk och skaldjur, men vi serverar även fräscha vegetariska rätter och kött från djur som betat fritt.
https://www.bjorholmensmarina.se/
Hantverksbageri, konditori, cafe, bistro och bar. Allt detta är vi!
Allt med samma höga ambition.
Skaldjur köper vi direkt av fiskarna, köttet kommer från västsveriges ängar, säsongen bestämmer vårt sortiment.
Öppet från frukost till sena natten.
Enkelt käk på bästa råvaror utan krångel!
Hamburgerbar Oskar har drivits av samma familj sedan 1989. Här finns inga snabbtillverkade hamburgerbröd. På Oskars jobbar vi istället med rena och bra råvaror och bakar brödet på plats. Oskars är inte del av en kedja utan vi står på egna ben och kan bestämma hur allt ska vara och vilka rätter som ska serveras. Det är inte alltid som en och samma leverantör har det bästa av allt och genom att välja att köpa in från flera håll får vi högre kvalité överlag.
På Heat serveras det vi själva tycker bäst om från det asiatiska köket med vår egen nordiska twist. Visionen är att ständigt förnya och förbättra oss. Att alltid ge våra gäster en upplevelse utöver det vanliga och att alltid anstränga oss lite extra, prova, testa, aldrig sluta vara nyfikna!
Hotellets restaurang ligger strax invid bryggan med en magnifik utsikt över hamnen. Här kan du slinka in på vällagad husmanskost och ”pubmat” med viss inspiration från havet, eller bara njuta av något gott att dricka i kvällssolen på uteserveringen. På sommarkvällarna är det alltid högtryck med musik, grillkvällar och annat roligt.
Restaurangen är öppen varje dag under sommaren. Övriga året har vi öppet på förfrågan för gruppbokningar samt vissa fredagar.
På Publik Mat och Bar är alla välkomna. I en avslappnad atmosfär möts du av glad och kunnig personal som gärna guidar dig genom hela middagen med allt från vilka förrätter som är roligast att dela runt bordet till vilket vin en dricker för att höja smakerna ytterligare.
Publik kan beskrivas som en modern bistro med en varierande meny där smakkombinationer inspirerade från bland annat västkusten, japan och sydamerika ger gästen en spännande matupplevelse. Eftersom vi vill vara en restaurang som sticker ut från mängden av Västkustkrogar fokuserar vi på att erbjuda ett brett och lite udda utbud av mat & dryck.
I Butiken säljer vi bland annat egenproducerad rapsolja ägg och marmelad. I kaféet serverar vi hembakat fika bröd kalla och varma rätter och i huvudsak av svenska närproducerade råvaror.
Jag heter Jonas Sand och driver tillsammans med min familj ”SandBunkern, Golfrestaurangen på Fjällbacka Golfklubb. Jag har jobbat i norra Bohuslän de senaste åren, Hamburgsunds fisk, Strömstad spa eller min egna krog i Grebbestad 2015-2017. Jag har också jobbat på bl a Sjömagasinet, Grand hotell Marstrand, Brand, Nösunds värdshus, Orust blommor. Jag sitter i styrelsen Svenska Kockars förening Väst och är lagmedlem i Culinary Team West of Sweden (merit är två VM-Silver, 2006 & 2018). Vi ser mycket fram emot att vara med i det roliga projektet Lokal Meny.
Vi driver Hotell & Restaurang Solliden i Stenungsund är ett unikt Hotell som funnits sedan 1930, fastigheterna från slutet 1800 tal.
Restaurangen har stort fokus på Viltkött och havets läckerheter, och vi använder idag enbart färska råvaror och lagar all mat från grunden
Solliden är ett familjeföretag med Pia som ansvarig och hjälp av två söner och ett härligt team av personal.
https://www.hotellsolliden.se/
På Stallgården erbjuder vi västsvenska smaker i en avkopplande, genuin inramning. Varmt välkommen på gofika, en härlig lunch eller med kollegorna på en heldag med möten. Hos oss handlar du också lite utvalda svenska produkter så som godis, oljor, marmelader och chips.
Systrarna Elin & Therese, vill vara med och skapa en genuina & avslappnade mötesplatsen i Kungshamn. De är Kungshamns egna kvarterskrog helt enkelt. Hjärtligt, genuint & med plats för alla.
Vår meny bjuder på fisk, skaldjur & svenska grilltraditioner lagad i huset från botten med själ & hjärta och gör enkla klassiker till något alldeles extra.
”Vi vill bjuda på det bästa den svenska naturen har att erbjuda”
Vi som driver Tant Anton heter Martina, Stelios, Jenny & Erik, två skåningar, en grek och en fd halmstadbo.
Vi har alla en förkärlek till mat & dryck. och för oss så behöver inte det betyda att det måste stå en cognacsflamberad oxfilé och ett svindyrt Amaronevin på bordet för att man ska ge tummen upp.
Mat ska inte vara för tillkrånglat det ska bara vara jäkligt gott och ett vin vill man ju gärna kunna dricka mer än ett glas av. Vi har också en förkärlek till Grekland, Stelios är född där och Martina är hans käresta. Jenny och Erik har tillbringat 10 år där nere och mycket av det som vi gör speglas av Medelhavet.
Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, som sig bör i ett herrgårdskök. Köksmästare Alex Stenman komponerar menyerna baserad på säsongens allra bästa råvaror. Så mycket som möjligt samarbetar vi med lokala leverantörer och erbjuder KRAV märkt nötkött från gårdens egen djuruppfödning.
Vi plockar gärna maten själva, som vårens första, späda nässlor, örter från vår lilla örtträdgård eller granskott från skogen. Västkustens skafferi med fisk och skaldjur ligger oss varmt om hjärtat. Även vilt, när det är säsong för det.
Trålverket ligger på Dyrön, utanför Tjörn. Vi vill att du skall känna dig som hemma hos oss. Vi serverar mycket fisk och skaldjur, men har även pizza och hembakat fika. Finns något för alla.
Öppet från maj – sept, men öppnar gärna upp resten av året för både mindre och större grupper.
Vi lagar mat från grunden och med lokala råvaror så långt som möjligt. Det finns alltid alternativ för både allätaren och den som föredrar vegetariskt.
På Villa Bro kan alla känna sig välkomna. Är du allergisk, gluten- eller laktosintolerant säger du bara till så anpassar vi maten enligt dina önskemål. Vi har ingen speciell meny till barn, men fixar så klart portionerna så även de små blir mätta och glada. Det är bara att prata med oss så löser vi det mesta!
Fint litet hotell och restaurang med bra läge. Nära till Göta kanal, Tiveden, och våra fina sjöar Vänern,
Unden och Skagern.
Vi serverar Dagens lunch måndag till fredag, våra arrangemang som Afterwork, Fredagsfrukost och
Brunch har vi 1 gång per månad. Vårt hotell är öppet alla dagar i veckan.
Cesarstugan är egentligen namnet på restaurangen, men har fått ge namn till hela verksamheten inklusive bageri, handelsbod, museum och teatersalong.
Det var familjen Lindgren som byggde upp allt på gården och som liksom nuvarande ägare även bodde här. Sedan 2017 är det paret Christian & Emma Schmeikal med de tre döttrarna Emilia, Clara och Julie samt Emma’s mor Christina Mosslund som äger, bor på och driver anläggningen.
Själva Cesarstugan
Namnet kommer av en knekt som hette Per Johan Cesar som levde i 1800-talstorpet (Cesartorpet) som ligger uppe vid stallet. Det är den enda byggnaden på gården som är gammal.
Det skall föreställa att Per Johan Cesar hälsar gästerna välkomna i farstun i restaurangen. Han ligger begravd på Östra Tunhems kyrkogård och benämns där som gratialist, vilket är en soldat som åtnjuter lön av staten efter att ha gått i pension. Östra Tunhem är socken där gården ligger.
Byggnaden som inrymmer restaurangen byggdes från grunden 1993. Det kan vara svårt att tro, men
Köket på Flämslätt har ett gott matrykte, man förädlar enkelheten i den klassika husmankosten med känsla stor yrkesstolthet som präglar kockarnas vardag. Husets kökschef föredrar alltid färska råvaror som en naturlig förutsättning för att kunna servera en bra tillagad måltid till gästen. En del av kökets specialitet är husmanskost, som görs med känsla och omtanke. Tillsammans har kollegorna skapat en varm helhetskänsla i restaurangen, just det där lilla extra som får måltiden att lyfta. Resultatet har blivit att kök och matsal på Flämslätt idag är en harmonisk symfoni av god mat och service.
På Laxhall avnjuter du din måltiden vacker och avkopplande miljö med vattnet kluckande mot bryggan eller inomhus med fantastisk utsikt mot Brommö. Vi erbjuder god mat lagad ifrån grunden med lokala och svenska råvaror. Vi erbjuder konferensmöjligheter och har även fem ny byggda stugor med hotellstandard, gästhamn och ställplatser.
Torsö är Vänerns största ö och hit kan du ta dig med både båt och bil.
Det är ca en mil ifrån brofästet ut till oss.
I anslutning till parkeringen hittar du också färjeläget för Brommöfärjan.
På Hållbar utgår vi ifrån säsongerna och vad vi själva tycker om, vi lagar gärna mat där grönsaker gärna får ta plats. Det är också viktigt att det finns en tanke om hållbarhet där vi bidrar till en hållbar utveckling. Om du besöker oss för något gott att dricka eller äta så vill vi att det ska kännas kul och gärna lite annorlunda. Varmt välkomna till oss på Hållbar och Matbar.
Strategiskt beläget i Skara vid E20 och är en fullskalig hotell- och konferensverksamhet med 290 bäddar och plats för 300 matgäster.
I vår restaurang eller uteservering kan ni avnjuta en läcker middag eller varför inte prova vår unika Zornmeny.
Vi har gratis parkering i direkt anslutning till hotellet samt gratis Wi-Fi till alla gäster.
Vårt skygym och bastu på den översta våningen erbjuder en fantastisk utsikt över Skara.
I vår egna unika konsthall samt i vår matsal kan ni njuta av vacker äkta konst av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl & Jenny Nyström.
Karstorp Säteri, Hotell & Konferens har en lång historia.
Det ligger intill Karstorpssjön i Skövde, ett stenkast från Skövde Kärnsjukhus, intill ett stort grönområde.
Säteriet har inhyst allt från både adelsmän, häradshövdingar, grevar & baroner till militärer och Volvo.
Det har alltså inte alltid vart en kursgård utan har verkat som både privat bostad men också frälsesäteri, tegelbruk och kvarn.
1965 startade verksamheten som kursgård med inriktning på konferenser samt ett tillhörande hotell.
Karstorp jobbar alltså främst med konferenser, fester, bröllop och andra event! Det mesta går att skräddarsy enligt kundens önskemål helt enkelt.
Det finns en huvudbyggnad och två flyglar, med konferenslokaler som tar upp till 200 personer.
Bröderna Emil och Marcus Eriksson äger och driver restaurang Kinnekullegården.
Att vara en välkomnande restaurang för alla, såväl i meny och utbud som prissättning.
Följa trender med tillförsikt och satsa på det vi tror på.
Hållbarhet, råvaran och hantverkets värde i den typ av meny/mat vi serverar.
Vi är en restaurang & bed & breakfast verksamhet som serverar hemlagad husmanskost alla vardagar i vecka , i största mån med närproducerat.
Varje Fredag & lördag har vi även öppet vår Kvarterskrog mellan 17:00-01:00 där menyn är satt utifrån allt gott som finns runt hörnet hos oss.
Lokalen är en gammal biograf med k-märkt tak, det gamla projektorrummet är omgjort och är kärnan i vår singel malts whisky samling som endast är 350flaskor ifrån att bli störst i världen.
Restaurangen & våra rum är byggt i rustik whisky stil & det speglar av sig i hela vår verksamhet.
Restaurang Sjökanten är den enda restaurangen idag som har Sjöutsikt i Lidköping. Har ca 120 sittplatser inomhus och 80 platser på uteserveringen. Öppet ca 9 månader om året (april-december). Mycket populär under vår och sommar, under de bästa dagarna kan vi leverera ca 700 mat/dag. Varierad meny med allt från pizza till a la carté. Under sommaren är vi ca 30 personer som arbetar i driften.
Målgrupperna varierar över säsongerna, företag, campinggäster, Lidköpings bor, barnfamiljer, 55 +. 4 menyer/år, vår, sommar, höst och julbord.
Stadshotellet är ett anrikt hotell i hjärtat av Lidköping. Sedan 1800-talets mitt har vårt hotell varit en naturlig mötesplats för såväl affärsresenärer och weekendgäster, som nöjessugna Lidköpingsbor och turister. Vi hämtar inspiration till vår meny både lokalt och från vår omvärld med råvaror från lokala leverantörer. Grunden till menyn är klassisk men vår ambition är att den även ska variera och överraska så att du gärna kommer till oss flera gånger oavsett skälet till ert besök.
’Lundsbrunns Kurort är en anläggning med anor från början av 1700-talet, då man reste till orten för att ’dricka brunn’.
Detta var den tidens hälsoresor då man ansåg att vattnet i Lundsbrunn var särskilt hälsosamt.
Sedan dess har besökare fortsatt att söka sig till Lundsbrunn för dess hälsobringande vatten och även om verksamheten har sett olika ut under årens gång så reser man till Lundsbrunn för att finna tid för avkoppling och återhämtning.
I dagsläget genomgår anläggningen omfattande renoveringar sedan nya ägare tog över anläggningen i december förra året.
Vårt mål är att öppna upp hela anläggningen igen, vilket innefattar inte bara restaurang, utan även hotell, konferens och spa verksamhet.
Vi har öppnat upp verksamheten allteftersom renoveringen fortskridit och i dagsläget tar vi emot gäster i vår konferensanläggning, vi har 38 rum färdigrenoverade och så har vi öppet vår restaurang för lunchservering och vid specifika förfrågningar.
MattiasMat i Skövde består utav 4 verksamheter – Orangeriet, Restaurang Mode, Golfrestaurangen & Cateringen
Orangeriet i Skövde Science Park
Vi på Orangeriet erbjuder Dagens lunch i alla former, konferensluncher och konferensmiddagar med ett stort och varierat utbud. Vi ansvarar även för allt fika i husen.
Vår ambition är att laga nyttig och hälsosam mat med bra råvaror och laga mat från grunden. Vi vill hålla liv i vår svenska husmanskost likväl som du hittar en Indisk curry eller sydamerikanska smaker på menyn.
Restaurang Mode i Regionens hus Skövde
Öppnade i December 2018.
Verksamheten består till störst del utav lunchservering med tillhörande konferensservice till huset med luncher & fika.
Vårt koncept på luncherna här fungerar som så att hos oss bestämmer du själv hur mycket du vill äta och betala för din lunch. Du plockar nämligen till dig så mycket mat du vill ha på din tallrik och väger sedan din tallrik i kassan. Bra för både plånbok, mage och miljö.
Stampens Kvarn är en restaurang i Hjo som erbjuder en helt unik miljö från slutet av 1600-talet med ca 65 platser inomhus. Om vädret tillåter kan man sitta vid kvarndammen och dricka sitt kaffe eller äta sin dagens rätt.
Kvarnen har anor från slutet 1600-talet där man malde i kvarnen till mitten av 1960-talet. Allt det gamla är väl bevarat i en mysig miljö och kvar finns även kvarnarna och de tjocka timmerväggarna. 2017 började vi mala vårt eget mjöl igen i vår lilla stenkvarn. Ett nytt restaurangkök är tillbyggt med gammal stil utvändigt som drivs med el som produceras av vattnet från Hjo-ån som passerar kvarnens turbiner. Vi tänker mycket på miljön och vill därför jobba så mycket som möjligt med lokalt producerade råvaror.
Wrågården har utvecklats från traditionellt jordbruk till ett företag i besöksnäringen.
Henrik Alexandersson driver nu gården i femte generation och målsättningen är att i gemytlig, naturlig miljö och med bra service tillgodose våra gästers önskemål. Ge dem vällagad mat med svenskt kött och bra råvaror, gärna med kött och grönsaker från den egna gården.
Djuren som bor på gården är bisonoxar, älgar, dovhjortar samt nötkreatur. På gården finns en grönsaks odling samt en bi odling! Vi driver även WG golfrestaurang, en säsongsöppen lunch restaurang 4 minuter från gården