– Lokal Meny –

Hållbar kulinarisk upplevelse

Projektgruppen

Projektet arbetar utifrån ett Resultatbaserat arbetssätt. Vi utgår från de önskade långsiktiga effekterna när mål, resultat och aktiviteter planeras. För att uppnå förväntade effekter finns det behov av att projektet kan uppvisa konkreta resultat och en positiv trend under hela projektperioden.

Läs mer om projektgruppen

Lokal Meny

Vår uppgift är att profilera delregionala områden som områden med attraktiva
restauranger med en ökad profil mot närodlad högkvalitativ mat.

Affärsutveckling
Läs mer
Marknadsutveckling
Läs mer
Distribution
Läs mer

Vad gör Lokal Meny?

Vi arbetar för att våra utvalda restauranger ska kunna servera en tallrik god vällagad mat gjord på råvaror från regionen! allt från, kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi gör det för att pengarna ska stanna i regionen, för att producenterna kan kunna skala upp sin verksamhet, med hänsyn för miljön, för branschens attraktion som arbetsgivare och för dig som gäst. Maten ska vara lagad och serveras till dig som gäst av kockar och personal som jobbar under schyssta förhållanden.
Vi skapar samarbeten mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran, Vi lär ut att ta till vara på allt: skrapar ur det sista ur syltburken, använda hela grönsaken och respekt för köttet och fisken genom att ta ha hand om hela djuret och inte bara dom ädla detaljerna. Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll.