Det övergripande målet med projektet är att göra ett område mer kulinariskt attraktivt på ett hållbart sätt genom ett ökat utbud av närproducerade livsmedel på restauranger.
För branschen och besöksnäringen
Vi är Lokal Meny
Erica Olsson
Lokal Meny arbetar för att ge våra utvalda restauranger förutsättningar att servera en tallrik vällagad mat – gjord på råvaror från regionen. Allt från kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi skapar samarbete mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran. På Lokal Menys restauranger lagas och serveras maten med omtanke, inte bara för dig som gäst utan för allt ifrån råvaror till bemötande, kockar och personal.
Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal Meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll, även på lång sikt.
Lokal Meny arbetar för att ge våra utvalda restauranger förutsättningar att servera en tallrik vällagad mat – gjord på råvaror från regionen. Allt från kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi skapar samarbete mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran. På Lokal Menys restauranger lagas och serveras maten med omtanke, inte bara för dig som gäst utan för allt ifrån råvaror till bemötande, kockar och personal.
Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal Meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll, även på lång sikt
Projektet ska skapa en samling av relevanta affärsutvecklings-metoder för små och mellanstora restauranger, nya strukturer för kontakter mellan restauranger och lokalproducenter samt ett ökat intresse bland allmänheten för restaurangbesök kopplat till den lokala matkulturen.