Lokal Meny

Det övergripande målet med projektet är att göra ett område mer kulinariskt attraktivt på ett hållbart sätt genom ett ökat utbud av närproducerade livsmedel på restauranger.

För branschen och besöksnäringen

Vi är Lokal Meny

Delprojektledare Lokal Meny Grön & Digital 0720 78 29 67

Erica Olsson

Administratör 0763 19 99 30

Daniela Quinonez

Projektledare 0724 02 56 06

Malin Andersson

Digital kommunikatör 0720 715 111

Johanna Järnberg

Projektkoordinator 0720 71 00 14

Charlotte Berg

Lokal Meny – varför då?

Lokal Meny arbetar för att ge våra utvalda restauranger förutsättningar att servera en tallrik vällagad mat – gjord på råvaror från regionen. Allt från kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi skapar samarbete mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran. På Lokal Menys restauranger lagas och serveras maten med omtanke, inte bara för dig som gäst utan för allt ifrån råvaror till bemötande, kockar och personal.
Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal Meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll, även på lång sikt.

Läs mer…

Det handlar om att vara en del av en plats

Lokal Meny arbetar för att ge våra utvalda restauranger förutsättningar att servera en tallrik vällagad mat – gjord på råvaror från regionen. Allt från kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi skapar samarbete mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran. På Lokal Menys restauranger lagas och serveras maten med omtanke, inte bara för dig som gäst utan för allt ifrån råvaror till bemötande, kockar och personal.
Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal Meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll, även på lång sikt

Lokal Meny Grön & Digital

Projektet ska skapa en samling av relevanta affärsutvecklings-metoder för små och mellanstora restauranger, nya strukturer för kontakter mellan restauranger och lokalproducenter samt ett ökat intresse bland allmänheten för restaurangbesök kopplat till den lokala matkulturen.