– Lokal Meny –

Hållbar kulinarisk upplevelse

Vad gör Lokal Meny?

Vi arbetar för att våra utvalda restauranger ska kunna servera en tallrik god vällagad mat gjord på råvaror från regionen! allt från, kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.
Vi gör det för att pengarna ska stanna i regionen, för att producenterna kan kunna skala upp sin verksamhet, med hänsyn för miljön, för branschens attraktion som arbetsgivare och för dig som gäst. Maten ska vara lagad och serveras till dig som gäst av kockar och personal som jobbar under schyssta förhållanden.
Vi skapar samarbeten mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran, Vi lär ut att ta till vara på allt: skrapar ur det sista ur syltburken, använda hela grönsaken och respekt för köttet och fisken genom att ta ha hand om hela djuret och inte bara dom ädla detaljerna. Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll.

Lokal Meny

Vår uppgift är att profilera delregionala områden som områden med attraktiva
restauranger med en ökad profil mot närodlad högkvalitativ mat.

Affärsutveckling
Läs mer
Marknadsutveckling
Läs mer
Distribution
Läs mer
Individuell rådgivning
Läs mer

Projektgruppen

Vi som jobbar med Lokal Meny är idag en kreativ trio med höga ambitioner och ett ostoppbart driv!
Våra roller och vårt uppdrag kan ni läsa mer om här ….

Läs mer om projektgruppen

Horisontella mål

Alla aktiviteter i projektet tar hänsyn till jämställdhet, tillgänglighet och likabehandling.

Ur ett tillgänglighetsperspektiv säkras att såväl kommunikation som lokaler för event är tillgänglighetssäkrade. Alla samlingar och events som genomförs tar också hänsyn till tillgänglighet och likabehandling.

Som ett övergripande mål för projektet ligger att öka konsumtionen av lokalproducerade livsmedel. En ökad konsumtion av lokalproducerat är en viktig del av att skapa en mer hållbar livsmedelsproduktion.

Projektet arbetar med att genomsyra jämställdhet, tillgänglighet och likabehandling i alla delar. Mål för projektet är även att rekrytering av personal på deltagande företag ska ske med jämställdhet i fokus.