För branschen och besöksnäringen

Vad gör Lokal Meny?

Vi arbetar för att ge våra utvalda restauranger förutsättningar att servera en tallrik god vällagad mat gjord på råvaror från regionen! allt från, kött, fisk, grönsaker, baljväxter och spannmål.

Vi gör det för att pengarna ska stanna i regionen, för att producenterna ska kunna skala upp sin verksamhet, med hänsyn för miljön, för branschens attraktion som arbetsgivare och för dig som gäst. På Lokal Menys restauranger  lagas och serveras maten med omtanke, inte bara för dig som gäst utan för allt ifrån råvaror, till bemötande, till kockar och till personal.

Vi skapar samarbeten mellan de lokala producenterna och de lokala köken för att ge högre respekt för råvaran. Vi lär ut att   ”ta till vara på allt”, att skrapar ur det sista ur syltburken, använda hela grönsaken och ha respekt för köttet och värdera fisken.

Vi tänker hållbart på alla vis och vi tror på att Lokal Meny kommer att bidra till en ny tid där hållbara kulinariska upplevelser spelar roll, även på lång sikt.

Vår uppgift är att profilera delregionala områden som områden där attraktiva restauranger med en profil mot närodlad mat ökar.

Vi gör det för att bidra till en hållbar tillväxt för branschen och besöksnäringen

Följ oss gärna på

Affärsutveckling
Marknadsutveckling
Distribution
INDIVIDUELL Rådgivning

Framtagen Metod

Med vardagserfarenheter från branschen blandat med lokal kännedom från besöksnäringen och efterfrågan från allmänheten har vi tillsammans format en struktur som kan bidra till en hållbar utveckling.

Genom att få enskilda näringar och medborgare att se samma saker skapas en känsla av gemenskap, ur gemenskap växer trygghet.

Denna metod har prövats genom praktisk erfarenhet under projektet Lokal Meny, 2019-2022. Metoden beskriver hur man kan inspirera till en stabilare värdegrund med lokal mat i fokus och där igenom skapa trygghet i varje närings individuella utvecklingsprocess för långsiktigt företagande.

 

….undersidan med mer information om denna metod och  vårt arbete är under uppbyggnad.