12% protein som krav i bagerivetemjöl

-

VAD SÄGER PROTEINHALTEN OSS OM RÅVARANS BAKEGENSKAPER?
Det är först när vetet når bagaren som vi vet om råvaran håller rätt bagerikvalitet eller inte. Mycket händer på vägen dit, alltifrån sortval, odling, torkning och malning. Hur säkerställer vi vetets bakkvalitet med dagens analysmetoder och vad betyder målvärdet 12% proteinhalt i degtrågen?

Lyssna till Eva Johansson, professor i jordbruksvetenskap med inriktning på produktkvalitet vid SLU Alnarp, Rikard Westbom, laboratoriechef Lantmännen och låt dig inspireras av bagarmästare Jan Hedh.

Seminariet hålls på Green Tech Park i Skara.

Detta seminarium riktar sig framför allt till dig som arbetar inom de gröna näringarna med fokus på vete för bagerinäringen. Vi välkomnar deltagare inom hela kedjan, från ax till limpa. Seminariet är kostnadsfritt och enklare förtäring ingår.

Anmälan senast 4 september. Läs hela programmet och anmäl dig här >>>