Alternativa korta matkanaler – ÄGG OCH MEJERI

2021-10-29 - 09:30
Dalsspira mejeri, Håbynvägen 6 45830 FÄRGELANDA

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Fyrbodal sätter vi fokus på mejeri- och äggprodukter och hur du som småskalig producent når marknaden. Vi bjuds även en rundvandring på Dalsspira mejeri samt Torggummans äggpackeri. 

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut.
Vid frågor kontakta Rikard Brax, rikard.brax@agrovast.se, 0703 14 54 50. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se

Samarrangörer: Naturbruksför­valtningen, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland. Vi besöker Dalsspira mejeri samt Torggummans äggpackeri. 

Del 3 i en temaserie av 4 under hösten 2021.

Anmäl dig senast 24 oktober.

Läs mer och anmäl dig här