Alternativa korta matkanaler – GRÖNA PROTEINER

2022-03-29 - 16:00
Naturbruksförvaltningen Sötåsen Töreboda

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet.

På plats på Naturbruksskolan Sötåsen får du chans att lyssna till Emil Olsson från Slätte gård som odlar gråärt och säljer via Nordisk råvara. Gråärt är en historisk gröda som du kanske känner igen från din barndom som något far- och morföräldrar odlat. Det svåra med gråärt är, enligt Emil, inte att odla utan att sälja. De arbetet ska vi prata mer om! På plats är också Cecilia Granat Karlsson, kock på Naturbruksskolan Sötåsen, som ger oss inblick i hur de i skolans kök förädlat både gråärt och lupin – är du med på plats ges du möjlighet att smaka båda – och det är riktigt gott!

Livsmedel är sedan länge ett prioriterat branschområde för Västra Götalandsregionen. Berit Mattsson, regionutvecklare, deltar och ger oss en inblick i utvecklingsarbetet där regionen kommer att ha ett ökat fokus på omställning till ett hållbart livsmedelssystem där produktion av livsmedel i Västra Götaland står i centrum, men även insatser för hållbar konsumtion finns med på agendan.

Naturbruksför­valtningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regio­nala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler. Anmälan krävs, fyll i om du deltar fysiskt eller digitalt. Begränsat antal vid fysiskt deltagande. Inför evenemanget sänds aktuell information och länk ut. Vid frågor kontakta madeleine.vendel@agrovast.se, 0761-07 81 73. Anmäl ditt deltagande på www.gronamoten.se senast 2022-03-27.

 

Läs mer och anmäl dig här