Alternativa korta matkanaler – GRÖNA PROTEINER

2021-11-12 - 09:30
Naturbruksförvaltningen Sötåsen, . Töreboda

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte blivit enklare att hitta lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent velat skala upp sin verksamhet. Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion med intresse för alternativa korta matkanaler. I Skaraborg har vi fokus på odling av hållbara grödor i Sverige. Vi får provsmaka gråärt och lupin, både neutralt tillredd och i ett matigt sammanhang.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och säkerställer att evenemanget genomförs tryggt. Anmälan krävs och inför evenemanget sänds aktuell information ut.
Vid frågor kontakta Madeleine Vendel, madeleine.vendel@agrovast.se. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 7 november 2021

Anmälan och program