Alternativa korta matkanaler OST – URSPRUNGSMÄRKNING

2022-11-14 - 09:15
Almnäs Bruk, Almnäs 544 94 Hjo

HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL

Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Den lokala maten är fortsatt en stark trend, och det behövs hitta enklare lönsamma handelsvägar när man som lokal livsmedelsproducent vill skala upp sin verksamhet.

Vill du veta hur en vilthanteringsanläggning fungerar? På Naturbruksskolan Svenljunga inspirerar Johan Samuelsson, yrkeslärare inom jakt på skolan och som privat driver dovviltshägn med tillhörande vilthanteringsanläggning och gårdsbutik. Vilka för och nackdelar finns det med egen vilthantering? Naturbruksskolan Svenljunga har en egen vilthanteringsanläggning som vi kommer besöka. Med oss är även Mikael Nyman, kock på skolan som berättar om hur de använder viltmat i skolans restaurang.

Naturbruksförvaltningen arrangerar tillsammans med Agroväst Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Länsstyrelsen Västra Götaland en branschinriktad temaserie där vi lyfter både regionala skillnader och branschspecifika möjligheter. Evenemangen vänder sig till dig som är yrkesverksam inom livsmedelsproduktion, men välkomnar även dig som är intresserad av ämnet och av alternativa korta matkanaler. Anmälan krävs och det finns ett begränsat antal platser. Inför evenemanget sänds aktuell information ut. Vid frågor kontakta Caroline Dahrén, caroline.dahren@agrovast.se, 0708-29 09 18. Anmäl ditt deltagande genom att registrera dig på www.gronamoten.se senast 13 november.

Läs mer och anmäl dig här