WORKSHOP OM HUR DU TILLVERKAR HÅRDOST AV KOMJÖLK
”Ostressad mjölk är god mjölk och god mjölk gör en god ost”. Det låter enkelt när tidigare ostmästare Göran Nyström beskriver varför just svensk mjölk är extra lämplig att använda för att tillverka hårdost. Göran från Nyströms Smak, leder oss i workshopen där vi får grundkunskaperna i att ysta ost. Vi vänder oss till mjölkproducenter som redan driver småskaligt mejeri eller har för avsikt att starta och som är intresserade av ystning.
Detta är ett samarrangemang mellan Gröna Möten, Lokalproducerat i Väst och Studieförbundet Vuxenskolan. Workshopen görs inom ramen för EU-projektet REFRAME.
Anmäl dig enkelt genom att registrera dig under evenemanget på gronamoten.se senast 14 februari 2019. Workshopen är kostnadsfri och förtäring ingår.
Uteblivelse debiteras med 300:-. Vid frågor kontakta Cecilia Faktus, Lokalproducerat i Väst, cecilia@lpiv.se, 0733-79 41 34