SM i Utomhusmatlagning 2019

2019-09-15 - 09:00
Billingen Skövde

SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit och i årets mästerskap är det sex stycken deltävlingar på olika orter i Sverige och en final som går av stapeln i på Billingen i Skövde den 15 september. Genom evenemanget vill man lyfta intresset för utomhusmatlagning och uteliv samt lokala råvaru- och livsmedelsproducenter som finns i området. Tävlingen är publikvänlig med en konferencier som lotsar och engagerar publiken genom tävlingens moment och fortlöpande intervjuar de tävlande lagen.

De tävlande komponerar sin meny och får välja fritt utifrån råvarulistan där råvaror kommer från lokala livsmedelsproducenter. Varefter att råvarulistan sätts för varje deltävlingsort hittas den under deltävlingar och respektive ort. Utrustning som deltagarna ska använda blir godkänd innan tävlingstiden börjar. All mat serveras på takspån eller på palmbladstallrikar. Lagen består av 2-3 deltagare som har 2,5 timmar på sig att tillaga en trerätters meny över öppen eld.

För att vara med i finalen i Skövde måste man först ta sig till delfinalerna runtom i landet. De deltävlingar som är intressanta för våra lokala utomhusmatsentusiaster är den 1 juni, Ramslökens dag, på det Kinnekulle i Götene utanför Lidköping och på Fengersfors Bruk under festivalen Glupsk på Dalsland den 25 augusti 2019.

Läs mer och få mer detaljerad information här.

Nu laddar vi inför 2019 och hoppas du gör likaså och satsar på att vinna en finalplats!

Vi ses i Skövde den 15 september!