Utvecklingsmöten Exceptionell råvara

2023-05-15 - 10:00
Restaurang Bhoga Norra Hamngatan 10 Göteborg

Grunden för Exceptionell Råvaras verksamhet är våra utvecklingsmöten som vi arrangerar minst fyra gånger per år. Kockar och producenter möts i en avslappnad restaurangmiljö och provar råvaror, analyserar egenskaper och diskuterar smak, utmaningar och utveckling. Producenten får feedback och en poängindikation vilket ger dem möjligheter att förbereda sin råvara inför Smakmötet som 2023 arrangeras den 30/10 då Exceptionell Råvara utses.
Det är önskvärt att man först deltar på ett utvecklingsmöte innan man anmäler sig till ett Smakmöte då det handlar om en utvecklingsresa. Om det behövs en prioritering av antal deltagare till Smakmötet kommer de producenter som deltagit på ett utvecklingsmöte ha förtur.

”Vi har lärt oss mycket av tio års provningar- inte minst att det är många olika parametrar som styr en råvaras kvalitet som t e x bete, foder, hängning och styckdetaljer med också säsong och slakttid. Anledningen till att det här jobbet fortfarande är så roligt är att vi lär oss något nytt varje gång vi arrangerar en provning. Jag tror det finns många exceptionellt bra produkter som ännu inte fått det erkännande de förtjänar och som bara väntar på att få möta en större publik” säger provningsledaren och råvarutexperten kocken Stefan Eriksson som välkomnar nya såväl som gamla producenter till utvecklingsmötet på Restaurang Bhoga den 15 maj kl.10.00-14.00.”

Nedan listas de möten som sker under våren. Läs mer här: https://exceptionellravara.se/

Anmäl dig här