Medaljer och utmärkelser till Västra Götaland

Under hösten har flera av våra medlemmar mottagit priser, medaljer och utmärkelser för sina produkter eller sitt företagande. Vi kan stolt presentera tre av dess nedan.

Under Öppna SM i Mathantverk som gick av stapeln i Umeå 7-8 oktober tilldelades 10 medaljer till Västra Götaland varav guldmedalj till Resville Mathantverk i kategorin ”Kryddad marmelad” för marmeladen ”Rabarber, fänkål & mandel”. Motiveringen löd: ”En produkt med mycket bra balans. Alla smaker harmonierar. Ett fint hantverk och en klar vinnare!” Här hittar du hela vinnarlistan.

Under Chark-SM 2016 som avgjordes på SP i Göteborg tilldelades Korvdelikatessen titeln Svenska mästare i Chark SM i klassen ”Milt kryddade korvar” för sin Ostkorv. Motiveringen löd: ”En vacker korv som är tillverkad med hantverkskunnande i hacktekniken till fulländning i balans mellan köttsmak, ost och kryddighet.” Utöver det blev det guldmedalj för deras Frankfurter, Prinskorv och Isterband och silver för Falukorven, Wienerkorven, Lammkorven, Tuhringern, Nötknäpparen, Ost & bacon korven och deras Trollkorv. Chark-SM 2016 avgjordes för nionde året i rad. Cirka 750 produkter från cirka 61 företag gjorde i upp om titeln Svensk Mästare i 16 olika klasser och hedersutmärkelser till klimatanpassade och ekologiska charkuterier. Här kan du läsa om övriga medaljörer.

Stort grattis säger vi till Anders Granhed, Scanfjord Mollösund AB, som har utnämnts till Årets företagare” på Orust och i Västra Götaland vilket tog honom till final i Stockholm. I Stockholm fick han sedemera ta emot utmärkelsen ”Årets Innovativa Företag” med motiveringen ”Årets vinnare verkar i en bransch med tuffa villkor och hårda förhållanden, men har trots det byggt upp ett lönsamt och framgångsrikt företag. Vinnaren har genom ett innovativt arbete med egenutvecklad teknik skapat en verksamhet som dessutom utgör en naturlig del av ekosystemet i regionen.” Här kan du läsa mer om Årets företagare.

Stort grattis säger vi till er alla!