Bocksås eko

Om Företaget

Vi säljer ekologiskt hängmörat nötkött. Djuren föds upp på gräs och alla djur får gå på bete hela sommaren i vår vackra natur i utkanten av Sjuhäradsbygden. Tjurkalvarna kastreras och blir stutar som ger en högre ätkvalite och ofta mer marmorerade (insprängt fett) än tjurarna. Denna djurhållning borgar för ett kött av god kvalité då djuren får mogna i lagom takt och bilda ett välsmakande och mört kött. Gräsuppfödda djur sägs också ha högre andel omega 3 fettsyror än djur som får mycket spannmål. Den kanske största vinsten med den här produktionen är den vi får på köpet. Nämligen att djuren genom sitt bete på stora arealer naturbetesmarker gynnar den biologiska mångfalden. Hotet mot den är en av vår tids största utmaningar. Djuren slaktas och styckas på Öströö fårfarm utanför Varberg, som har ett småskaligt slakteri helt i vår smak. Dit fraktar vi djuren själva och resan tar bara en timme. En lugn och naturlig hantering för djuren. Köttet finns idag på följande platser: Ica nära Älekulla livs, Torestorps pizzeria, route 154 i Älvsered samt i vår lilla gårdsbutik. Välkomna!
mikael.bocksas@gmail.com
0705557808
Bocksås 2
51194 Älekulla
Kött och Chark