Eriksons Chark

Om Företaget

Välkommen till Eriksons Chark! På Eriksons Chark köper du delikatesser som arbetats fram under 100 år av 4 generationer. Fler av recepten är äldre än företaget självt. Alltihop började med Johan Erikson som 1923 startade Eriksons Chark. Varje söndag satte sig Johan på cykeln och åkte gårdarna runt för att se ut de finaste kor, kalvar och grisar. Efter att noga ha uppskattat vikt och värde avgjordes affären med ett handslag och en sup. På måndagar var slaktdagen då bönderna kom med sina djur till Eriksons slakteri som låg precis bredvid järnvägen. Johan och hans hustru Magda fick sönerna Harry och Ingemar och dottern Inga-Lisa vilka tidigt fick börja hjälpa till. Harry smet ibland hem från skolan för att hjälpa till. Harry och Ingemar lärde av sin far och 1948 arrenderade Johan ut charkuteriet på Storgatan till Harry och behöll själv slakteriet. När Johan gick bort 1974 övertog Harry även slakteriet och drev rörelsen vidare tillsammans med sin hustru Kerstin. Företaget moderniserades och utvecklades enligt tidens krav. Även Harry och Kerstins barn Rolf och Eva kom tidigt in i företaget. Rolf lärde sig till charkuterist av sin far och arbetade länge vid hans sida. När Harry hastigt gick bort 1990 tog Rolf och Eva över rörelsen. De fortsatte att satsa framåt och 1995 stod den nu utbyggda fabriken klar och med hjälp av Rolfs fru Lisbeth drevs den fram till 2015, då nästa generationsskifte inträffade. Vid årsskiftet 15/16 tog Rolfs barn Cecilia, Gustav och Linus över företaget tillsammans med Eva. Även Eva har lämnat företaget och idag ägs företaget av de tre syskonen Erikson. Här hittar vi fler familjemedlemmar så som Gustavs fru Ann, Evas dotter My och Cecilias dotter Hannah. Så Eriksons Chark är i sann mening ett äkta familjeföretag med ett 20-tal anställda utöver familjen. Charktillverkningen sker idag i moderna lokaler på samma plats där det började för nästan ett sekel sedan. I butiken sker försäljning av kött- & charkvaror samt ost och andra delikatesser. Eriksons Chark har fortsatt att ta fram nya recept och varianter på charkvaror men håller fast vid tradition och kvalitet och endast svenska köttråvaror. Deras varor finns i ett 40-tal butiker runt om i Västra Sverige samt i den egna butiken i Nossebro där du är välkommen att inhandla kött och välja bland alla deras egna delikatesser! Öppettider i butiken: Onsdag 11-18 – Torsdag 9-18 – Fredag 9-18
info@eriksonschark.se
051250043
Storgatan 11, 46530 Nossebro
465 30 Nossebro
Förädlade Produkter
Kött och Chark