Millow AB
Om Företaget
Millow har utvecklat en innovativ och patenterad produktionsteknik för hållbar produktion av mat genom fermentering av mycelium ihop med växter/grönsaker/grödor/spannmål eller restprodukter från mat/jordbruk. Inom 24h produceras en komplett matprodukt med en tilltalande textur, god smak samt med ett komplett näringsinnehåll omfattande alla viktiga aminosyror, mineraler, fibrer och vitaminer som är biotillgängliga. Med tekniken kan vi förändra proteinnivåer och näringsinnehållet för att anpassa produkterna för olika ändamål. Jämfört med traditionell s.k, våt fermentering så behöver Millow bara 2,3% vatten, 1/3 energi samt 1/3 investering vilket resulterar i en CO2 besparing på upp mot 97%. Detta skapar även kostnadsfördelar vilket gör att slutprodukterna är prismässigt tillgängliga för konsumenterna. Tekniken är dessutom designad för att skala på ett kostnadseffektivt sätt samtidigt som potentiella problem som kontaminering undviks. Upphovsman är Prof. Taherzadeh som är en världsledande forskare inom mycelium www.hb.se/en/about-ub/current/news-archive/2024/september/they-are-listed-among-the-worlds-most-influential-researchers/
Förädlade Produkter