Töllås fårgård
Om Företaget
Vi som driver Töllås Fårgård är Barbara och Morgan Baumann, tillsammans med våra tre barn Sandra, Daniel och Johan.
Vi skaffade de första tackorna 1989 för att beta ängen som hörde till huset. Redan första sommaren fick vi förfrågan om att sälja lammkött, 1994 byggde vi en styckningslokal. 2005 byggde vi ett större fårstall för att kunna hålla fler tackor, de har under åren ökat från 3 till 150 som flest. I dagsläget har vi 60 tackor som får sina lamm under april.
Vi har en gårdsbutik där vi säljer vår egen marmelad, sylt, gelé, chutney, lammkött, tre olika lammkorvar, rökta detaljer och lammskinn. (Slakten sker på ett slakteri i närheten.) Styckningen gör vi hemma i vår styckningslokal.
I anslutning till gårdsbutiken har vi ett sommarcafé som vi startade 2010 och vi säsongsöppnar till påsk.
I vårt sommarcafé kan ni sitta under den stora asken i trädgårdslandet, eller utefter den solvarma hönshusväggen och njuta av en kopp kaffe eller te med gårdens hembakade kakor. För er som är lite hungrigare serveras det goda wienerkorvstallrikar, pizzabullar, och olika sorters pajer.
Under odlingssäsong har vi grönsaksförsäljning från eget trädgårdsland.
Vi har ytterligare en gård mitt på Orust där dovvilt och mufflonfår betar.
Frukt och Grönt
Förädlade Produkter
Kött och Chark