Tävla i Matverk!

Vi behöver nya produkter, mer innovation och fler samarbeten. Var med och skapa ett större skafferi med hjälp av råvaror från dig eller från din närhet. Genom att delta i Matverk så kan du bli en skapare av en framtida klassiker. Ära och berömmelse blir din belöning, förutom glädjen att skapa nytt.

En bra idé är en bra idé, men först när den har blivit förverkligad så kan den göra nytta! Så förverkliga er produktidé och delta i Matverk. Det kan bli en trampolin rakt ut på marknaden. Både den nära och den långt bort.

Tävlingsuppgift
• Skapa en förädlad produkt som ni tror kan intressera en köpare. Produkten ska vara klar för produktion.
• Gör en enkel produktionsplan för produkten: Hur ska den tillverkas. Av vem och i vilken mängd.
• Gör en affärsplan för produkten: Vilka är kunderna. Vad ska de betala. Vad gör produkten unik och hur ser koppling till landskapet ut. Miljö och hållbarhet är viktiga värden!

Observera att juryn bedömer helheten. Är produkten god och er plan trovärdig så kan er produkt bli en av våra nya ”kronjuveler” och ni blir årets hjältar.
Så här gör du:

1. Bilda lag
Nytt för 2018 är att en enskild kan tävla. Rollerna kan omfatta en råvaruproducent, en matlagare och/eller en förädlare. En kommunikatör alternativt formgivare kan ingå i laget. Råvaran ska producerad i landskapet.

2. Anmäl
Nu gäller det att satsa på att bli en vinnare i landskapet och få chansen att delta i riksfinalen tillsammans med alla andra landskap. Bli Sveriges nya »Kronjuvel«. Lokalt och globalt.

3. Skapa
Nu är det bara att sätta igång. En bra råvara, kunskap och ett tydligt mål skapar en produkt som slår alla med häpnad. Så enastående att den vinner och blir stjärna tillsammans med sina skapare.

matverk-2018-inbjudan-bohuslän
matverk-2018-inbjudan-dalsland
matverk-2018-inbjudan-västergötland

Matverk är Sveriges största innovationstävling inom mat och ett redskap för att göra maten till en viktig och hållbar tillväxtmotor i regionen. I varje landskap finns en tävlingsledare som driver och utvecklar Matverk.

Välkommen med din anmälan till:
Cecilia Faktus, tel 0733- 794134, cecilia@lpiv.se
Sven-Erik Larsson, tel 0722-314688, svenerik@lpiv.se

Sista anmälningsdag: 18 augusti

Delfinal och prisutdelning 26 augusti, Hertig Johans torg, Skövde i samband med Matfestivalen i Skövde

Läs mer om Matverk här