Låt förpackningen sälja

Hur du lyfter fram produktens mervärden med rätt förpackning. En förpackning ska sälja varan, skydda innehållet, anpassas till målgruppen, bygga varumärket, fungera att transporteras och exponeras i butik samt vara lätt att återvinna. Lokalproducerat i Väst inbjuder i samarbete med Gröna Möten till en inspirationsdag där vi belyser hur man kan ökar attraktionskraften i produkten…. Read more »

Läs mer...

Hur säkrar du hög kvalitet på mejeriprodukter?

Lokalproducerat i Väst inbjuder i samarbete med Gröna Möten till en innehållsrik dag om hur du aktivt arbetar för att bibehålla en hög kvalitet vid produktionen av mejeriprodukter. Vi vänder oss till er som är mjölkproducenter, och/eller vidareförädlar till konsumtionsmjölk, fermenterade mejeriprodukter eller ost. Marcus Nyström, Lactovet, har gedigen erfarenhet av produktion inom mejerinäringen och… Read more »

Läs mer...

Gör din egen HACCP

Ta chansen att arbeta fram ditt företags egen HACCP! Denna kurs ger dig grundläggande kunskaper i HACCP. Kursen genomförs vid tre tillfällen där teori och praktiska övningar varvas. Under kursen kommer du lära dig mer om vilka risker som kan förekomma och hur du förebygger dem, men även hjälp med att analysera din egen tillverkning/beredning…. Read more »

Läs mer...

Branschrådsträff

Alla branschråd, boka datumet 23 oktober i din almanacka, för då kommer vi hålla branschrådsträff för att diskutera utvecklingen framåt! Vi håller till på Green Tech Park i Skara från kl. 9.00. Kaffe finns från 7.30! Officiell inbjudan kommer inom kort! Inlämning bidrag till SM i Mathantverk 23 oktober. I samband med branschrådet den 23… Read more »

Läs mer...

Smaka på Åhaga

Den 20-21 oktober är det återigen dags för Smaka på Åhaga. Smaka-på-torget får i år en ännu mer framträdande plats på mässan då placeringen blir i den främre delen av lokalen. Torget blir det första och det sista besökaren upplever på mässan. Nu söker vi lokala producenter och mathantverkare som vill marknadsföra och sälja sina… Read more »

Läs mer...

Grundkurs i Livsmedelshygien

Livsmedelshygien, grundkurs för småskaliga livsmedelsförädlare Utbildningen ger grundläggande och ökade kunskaper om livsmedelssäkerhet och redlighet samt vilka krav som ställs på en livsmedelsproducent för att utveckla, sälja eller förädla olika råvaror och produkter. Dagen ger även kännedom om var det finns mer specifika kunskaper att hitta som berör det egna företagets verksamhetsområde för att kunna… Read more »

Läs mer...

Torgmarknad i Floda

Detaljer På Floda Torg finns fyra matbutiker som vill satsa på mat från Västsverige. ICA Supermarket, Floda frukt & grönt, Unossons charkuteri och Floda fisk & delikatesser. Ett unikt utbud på ett litet och mysigt torg, dessutom med en unik restaurang, Jernbruket, som är helt lokal i sitt utbud. Ambitionen är att Floda ska bli… Read more »

Läs mer...

Matmötet 2017 – där inköpare och matproducenter möts (Mölnlycke)

Matmötet 2017 är en möjlighet att utvecklas, knyta kontakter och hitta framtida kunder. Med producenter, handlare, krögare och andra inköpare samlade får du en fantastisk chans att nå ut med din produkt och skapa framgång för ditt företag. Förutom att nätverka med kunder och utbyta erfarenheter med andra producenter bjuds du också på mini-workshops där… Read more »

Läs mer...

Food Market Magasinsgatan – i Skördetid

Lördagen den 30 september mellan 11.00-17.00 är det åter dags för Food Market Magasinsgatan i Göteborg. En urban matmarknad som vänder sig till den medvetna och matintresserade göteborgaren. Viktiga ingredienser är lokalproducerat och närodlat, småskaligt och ekologiskt och naturligtvis grym street food. Inramningen är en viktig del av Food Market Magasinsgatan som är ett samverkansprojekt… Read more »

Läs mer...

Nolbygårds matmarknad

Till sommaren 2017 startar Nolbygårds matmarknad strax utanför Alingsås med syfte att öka produktionen av lokal mat. Vi vill ge producenter en möjlighet att sälja egenproducerade matvaror direkt till konsument på ett enkelt sätt. Därför är det gratis att delta och det krävs ingen anmälan. Var och en deltar så många lördagar som de själva… Read more »

Läs mer...

Malta Johannas Marknad

Varje lördag i juli, augusti och september är det Malta Johanna marknad på Stora Torget i Falköping. Här handlar du lokalproducerad mat och hantverk direkt av producenterna som låter dig ta del av lokal form och smak – allt från grönsaker till goda korvar och honung. På marknaden medverkar en lokal kock som lagar mat… Read more »

Läs mer...

Studieresa till Ridgedale Permaculture

Lokalproducerat i Väst och Agroväst i samverkan med Gröna Möten arrangerar en studieresa för lantbruksföretag inom trädgårdsodling och äggproduktion. Ridgedale Permaculture är välkända för många odlare via sina Youtubefilmer med delägaren och inspiratören Richard Perkins. De odlar intensivt i fasta bäddar och skördar stora volymer på liten yta. På gården finns också två äggmobiler med… Read more »

Läs mer...

SM i Mathantverk

Är 2017 året då Västra Götaland vinner flest medaljer på SM i Mathantverk? Datumet är i alla fall satt och nu är det dags att fila på dina gamla recept eller ta fram nya. SM i Mathantverk 2017 arrangeras den 24-26 oktober i Jämtland tillsammans med kunskapsforumet Særimner med årets tema mathantverkets råvaror. Særimner är… Read more »

Läs mer...

Information och rådgivning om KlimatKlivet

Sök klimatinvesteringsstöd och förverkliga dina idéer! Den 4 oktober får du som är intresserad av att söka stöd inom Klimatklivet ett tillfälle att ta del om det senaste inom stödet samt prata med handläggare på plats. Klimatklivet är ett investeringsstöd som ger dig möjlighet att söka pengar för åtgärder som ger minskade växthusgasutsläpp. Mellan 9… Read more »

Läs mer...