MATFEST

I år är det tredje gången vi manifesterar den lokala maten med MATFEST. Med vår Matkarta guidar vi matintresserade till närmare 200 intressanta besöksmål, med den goda lokala maten i fokus. Vi vill skapa möten mellan producent och konsument för att visa hur viktigt det är att göra aktiva val när man köper sin mat. Välj den lokala maten för det öppna landskapet, för en levande landsbygd, för miljön och arbetstillfällen på hemmaplan. Konsumenter är idag mycket intresserade av att se vart maten kommer ifrån och hur den produceras. Under vår besöksdag den 25 september öppnar vi upp för att skapa de så viktiga mötena mellan producent och konsument, där en förståelse skapas för att rätt val ska kunna göras.

På Matkartan hittar du vägen till besöksmålen. Kartan finns hos besöksmålen och turistbyråer i regionen. Nedanför hittar du en digital variant där du kan klicka fram mer information om respektive besöksmål.

Besök gärna vår Facebooksida https://www.facebook.com/matfestivastragotaland/
Här kommer vi presentera besöksmålen närmare under hela sommaren och hösten.

Välkomna lite närmare den goda maten!

MATKARTA

MATEVENEMANGSKALENDER

Under året finns det gott om evenemang som lyfter den lokala maten. Här kommer några förslag dit ni kan åka och träffa lokala producenter och njuta av god mat.

Fler förslag hittar ni på lpiv.se/evenemang/