Tillbaka

Bygdens Delikatesser

Bygdens Delikatesser

Gynna din lokala bonde eller livsmedelsförädlare genom att satsa på en god rökt korv med svenskt kött, en vällagrad ost, glögg på äpplen eller annan frukt från odlingarna i trakten. Njut av varsamt lagade praliner och marmelader. Unna er hantverksbakat bröd och knäckebröd. Fyll glasen med öl från någon av alla microbryggerier, goda fruktdrycker eller lokal julmust. I vår region finns så mycket att upptäcka. Vi har många duktiga mathantverkare som med lokala råvaror tar fram suveräna smakkombinationer och är duktiga på att lyfta varandra.

Bygdens delikatesser är ett samverkansprojekt mellan producenter och restauranger i Västra Götaland där lådor med lokal mat, dryck och delikatesser samlas i en trevlig presentförpackning som passar utmärkt som företagspresent eller för att förgylla det egna julfirandet. Genom att beställa en låda från någon av regionens livsmedelsföretagare har du möjligheten att testa nya godsaker samtidigt som du även väljer att stötta det lokala företagandet.

Innehållet i lådorna kommer att variera beroende på vilken producent som satt samman lådorna och var i regionen de är komponerade. Här hittar du en kort presentation av vilka som skapar delikatesslådor just nu och lite om vad de innehåller. När du hittat din favorit tar ni kontakt direkt med producenten för att beställa era jullådor!

Följande producenter erbjuder ”Bygdens Delikatesser”, klicka för att visa producentens produktblad.

Fler producenter jobbar för fullt just nu med sina jullådor, så håll ögonen öppna då listan uppdateras dagligen.

Samverkansinitiativet Bygdens delikatesser är en del av projektet Affärsboosten