Matmarknad i Skärgården

2022-04-02 - 2022-04-03 - 10:00
Ishuset Hönö Klåva

LÖRDAG 2 APRIL KL 10-18

Välkommen till en lokal smakupplevelse i Ishuset på kajen i Hönö Klåva. Under lördagen den 2:e april hittar ni utställare av producenter för lokal mat och dryck med inspirerande föredrag och aktiviteter på scen. Matmarknaden är en del av ett större event, Vårfest i Skärgården, som pågår 2-3 april i Hönö Klåva.

Syftet med matmarknaden är att synliggöra och lyfta fram lokala och hållbara matproducenter för att sprida kunskap och öka människors medvetande kring lokal mat. Vi som arrangerar vill också lära känna lokala producenter för att få in deras produkter än mer på våra restaurangers meny och visa upp den riktning vi går. I och med att vi verkar i skärgården och det är vår har vi flest utställare och mest fokus på mat från havet. Våra utställare kommer sälja produkter och ge smakprov på lokal mat med tång och annan sjömat, lokal öl, mikrogrönt, dryck av räddad frukt och inte minst vår lokala Hönökaka eller Bagebrô som öborna säger. Vi har ett gediget scenprogram där våra utställare berättar om sina verksamheter och inspirerar till lokal mat. Sist upp på scen är Katja Palmdahl, ambassadör för Smaka på Västsverige, som berättar om sin syn på matbranschen ur ett hållbarhetsperspektiv.

Matmarknaden arrangeras av Lilling Cottage och Tullhuset Restaurang i samarbete med Smaka på Västsverige och Lokalproducerat i Väst.

Varmt välkomna!

Läs mer här