Forshems Gästgivaregård, Vildväxt ramslök från Kinnekulle

Om Företaget

Forshems Gästgivaregård Småskaligt mathantverk från Kinnekulle i Västergötland! Gastgivarn´s produkter är en avknoppning av Forshems Gästgivaregård AB vilken är Sveriges äldsta gästgivaregård och ligger på foten till Kinnekulle. Sedan snart 30 år tillbaka har det serverats ramslök i alla dess former och maträtter på gästgivaregården och gäster har hittat vägen hit för att njuta av den milda vitlökssmaken på inte minst ramslökssoppan. Det var i gästgivaregårdens kök som ramslökssoppan först såg dagens ljus.. För tusentals gäster har det blivit en tradition att besöka Kinnekulle tidigt på våren då ramslöken på sina ställen täcker stora ytor av bergets många vackra lundar. Ett säkert vårtecken som ofta kompletteras med en tallrik Ramslökssoppa på Gästgivaregården! Handplockad vildväxande ramslök från Kinnekulle, plockad innan blomning, när den fortfarande är späd och fulladdad med smak och klorofyllgrön färg! Säsongen är kort och varar vanligtvis mellan april – juni. Vi säljer färsk ramslök och förädlad. Rapsoljan vi använder i våra produkter kommer från våra grannar, Skeby Gårdar AB, är kallpressad och certifierad av KRAV. Den klorofyllgröna Ramslöksoljan är fullmatad med smak och enormt dryg. Till en liter olja används 1kg ramslök! Klorofyllfärgen är ljuskänslig och bör förvaras mörkt och svalt, gärna kylskåp. En fantastisk smak och färgsättare! Prisbelönt med bronsmedalj i SM i Mathantverk 2023. Till Ramslöksvinägern använder vi äppelcidervinäger från Bramleys på Kållandsö. Äpplena har växt på Kinnekulles sluttningar. Vinägern mättas med ramslöksblad och får stå och mogna i 3 månader på fat i vår källare. Ramslökspurén innehåller 95% mixad/hackad ramslök och 5% rapsolja från Skeby Gårdar AB. Mångsidig smak och färgsättare! Till bakning, soppor, pesto, dressingar, röror, marinader och kalla såser. Gästgivar`n 45 år i matens tjänst Strax över 60 -årig kock som har haft nöjet att fått tillbringa lite mer än 45 år av livet i köket. De första åren som frilansande köksmästare i Norge, de senaste 32 åren i köket på Forshems Gästgivaregård, Kinnekulle. Under denna tid har verksamheten i Forshem fått ett sällan skådat uppsving och mycket uppmärksamhet i press, media, radio och TV. År 2001 gjorde Stefan Jarl en dokumentärfilm om gästgivaregården som visats på SVT många gånger genom åren. Något gästgivar`n brunnit extra för är Ramslök. Denna fantastiska vårprimör finns i otroligt mängder alldeles utanför knuten på Kinnekulle. När vi började använda ramslöken i vår matlagning i början på 90-talet var den i stort sett okänd för sveriges kockar. Det tog några år, men så snart några av landets ”finkrogar” fått upp ögonen och insett ramslökens hela potential så blev ramslöken snabbt populär. Gästgivarn står för allt som rör köket och recept. Husfrun ägnar sig åt sälj. Närmsta grannen plockar ramslök och paketerar. ” Miriam Johansson är hustru till Gästgivarn och husfru på Gästgivaregården som serverat gäster i Forshem sedan 2001. Agrotekninker i grunden, med kor och landsbygdsturism som huvudämne. Brinner för värdskap, sälj och lokal råvara. Slowfood i själ och hjärta. LÅT VÄL SMAKA! WWW.GASTGIVARN.SE
info@forshem.se
0702439667
Forshemsvägen 15
533 94 Hällekis
Förädlade Produkter
Smaka på Västsverige