Lyckans Stenugnsbageri
Om Företaget
Välkomna till Lyckans stenugnsbageri!
Vi erbjuder bröd som är gott, hälsosamt, rättvist, mättar och är vackert att se på. Vi bakar med olika sorter surdegsgrunder och använder ekologiska råvaror gärna lokalt producerade. Exempel på det är mjölet från Wästgötarna och rapsoljan från Bärby Östergård (Dingle).
Vi använder gärna gamla sädesslag och hoppas att fler stimuleras till att odla ursprungliga sorter. Vi bakar vårt bröd för hand och därmed har alla bröd formats av våra händer och blivit hanterade varsamt och med respekt för råvarorna. Det känns viktigt för oss att kalla vår verksamhet för mathantverk. Som det hantverk det är ser alla bröd olika ut. Brödet tar lång tid att jäsa och därmed utvecklas hållbarheten, smaken och även nyttigheten.
Vi har ett café i anslutning till bageriet. Här använder vi vårt bröd för att göra mustiga mackor. Vi har även bullar, kakor, tårtor o dyl – allt är gjort av oss och på plats. I vår butik säljer vi förutom det vi bakar själva, egen sylt, mysli och även andra livsmedelsprodukter gjorda hantverksmässigt av små företag.
Varmt välkomna till oss!
Dryck