Tillbaka

Om oss

Vad är Smaka på Västsverige?
Smaka på Västsverige är ett nätverk som lyfter Västsverige som matregion och verkar för att synliggöra lokal mat och lokala måltidsupplevelser. Det ska vara enkelt för besökaren och konsumenten att hitta ställen som fokuserar på regionens mat och råvaror. Smaka på Västsverige fungerar som en guide till de bästa och mest genuina måltidsupplevelserna i Västsverige.

Nätverket ägs och drivs av Turistrådet Västsverige och Lokalproducerat i Väst. Tillsammans arbetar vi med produkt- och kvalitetsutveckling inom måltidsområdet, både utifrån besöksnärings- och producentperspektiv.

Kärnvärden
• ÄKTA – Vi är naturliga, jordnära och ärliga. Vi tänker hållbart och är omtänksamma om varandra och vår miljö.
• NÄRA – Vi bryr oss om råvarornas ursprung och är måna om att ta tillvara på regionens råvaror. Vårt bemötande är personligt och vi finns alltid nära dig som kund.
• MÅNGFACETTERAD – Vi uppskattar vår kontrastrika natur som ger oss en unik variation av råvaror. Alla våra medlemsföretag bidrar på olika sätt till en mångfacetterad helhet.

Vad förväntas av Smaka på Västsverige-anslutna företag
Som Smaka på Västsverige-ansluten förväntas du att använda regionens råvaror och följa regionens säsonger. Anslutna företag förväntas vara engagerade i nätverket. Smaka på Västsverige ska kommuniceras via era egna kanaler och på så vis öka kännedomen om nätverket. Detta kan göras på olika sätt, till exempel med en Smaka på Västsverige-skylt uppsatt, genom att ha logotypen på hemsidan, lyfta nätverket i sociala medier, ha en etikett på era produkter etc.

Vad förväntas av Lokalproducerat i Väst och Turistrådet Västsverige
Som medlem i Smaka på Västsverige får du tillgång till ett nätverk av producenter, gårdsbutiker och restauranger. Det finns möjlighet att vara med på mässor, evenemang, utbildningar och andra aktiviteter. Det ordnas också två nätverksträffar per år.

Alla företag har en presentationssida i Basetool med full vy på vastsverige.com, som man som företag ansvarar för. Smaka på Västsverige har en egen sida på vastsverige.com där alla företag syns. Genom nätverket får man som företag synlighet i sociala medier, bland annat på Facebooksidorna och Instagramkontona för Smaka på Västsverige, Västsverige och Bohuslän.

Vill du vara en del av Smaka på Västsverige eller veta mer kontakta då Jill Axelsson Pabst, Turistrådet Västsverige, jill.axelsson@vastsverige.com, 0708 25 39 55