Studieresa småskalig slakt med Eldrimner – södra Sverige

En resa för dig som funderar på att bygga ett småskaligt slakteri. Oavsett hur långt du kommit i planeringen och oavsett vilka djurslag du vill kunna ta hand om, får du här tillfälle att samla intryck, ställa frågor, ta del av andras erfarenheter och få en bättre grund för avvägningar samt inspiration till ditt eget… Read more »

Läs mer...

Framtidens hållbara livsmedelsförpackningar – studiebesök med föredrag på Material ConneXion i Skövde

Det är viktigt att noggrant välja inte bara förpackning utifrån butikskommunikation och produktsäkerhet. Hållbarhetsperspektivet där hänsyn tas till klimat- och miljöpåverkan genom värdekedjan är allt oftare högt prioriterat hos livsmedelsproducenters kunder och konsumenter. Detta är en utmaning för småskalig livsmedelsproduktion som står inför en uppskalning när efterfrågan ökar på regionalt producerade livsmedel. Gröna Möten bjuder… Read more »

Läs mer...

Guidning på Scanpac

Lokalproducerat i Väst arrangerar tillsammans med Gröna Möten och inom ramen för Interreg NSR-projektet REFRAME en studieresa med guidning på norra Europas stora förpackningsmässa i Göteborg. Hur planerar du för försäljningsframgång genom rätt val av förpackning för din produkt? Vi vänder oss till små och medelstora livsmedelsproducenter med siktet inställt på direktförsäljning till butik. Enklare… Read more »

Läs mer...

Matvandringen i Halland

Följ med länsstyrelsen på en studieresa som bjuder på en smakrik, natur- och kulturvandring med landsbygdsföretaget ”Matglädje i Halland”. Är du intresserad av att värna svenska, närproducerade, gärna ekologiska råvaror och utveckla nya verksamheter till exempel turismupplevelser? Då är denna studieresa för dig. Här kan du få inspiration, nya idéer, möta andra landsbygdsföretagare, fundera på… Read more »

Läs mer...