Västsverige nominerat till Nordens bästa matdestination 2017

Västsverige kan i augusti utses till Nordens bästa matdestination 2017. Det stod klart när nomineringarna till Embla Nordic Food Award offentliggjordes på torsdagsmorgonen.

Det är Turistrådet Västsveriges och Lokalproducerat i Västs arbete med det gemensamma varumärket och nätverket Smaka på Västsverige som nomineras i kategorin ”Matdestination 2017”. Inom ramen för Smaka på Västsverige arbetar man med kvalitetscertifieringar, nätverksträffar och utbildningar för lokala restauranger, matproducenter och gårdsbutiker.

Jag är väldigt glad över nomineringen till Embla Nordic Food Award! Syftet med Smaka på Västsverige är att lyfta Västsverige som matdestination och sätta fokus på våra fantastiska lokala råvaror, som i förlängningen ska locka fler turister hit, och det här känns som ett kvitto på att vi gör ett bra jobb, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige.

Helt nytt matpris

Embla är ett nytt matpris som ska lyfta fram den närproducerade nordiska maten. Initiativtagare är Nordiska Bondeorganisationers Centralråd (NBC). Den första prisutdelningen äger rum i samband med matkonferensen ”Better food for better people” i Köpenhamn den 24 augusti. Vinnare utses i sju olika kategorier, som alla innehåller en nominering från varje nordiskt land.

Otroligt roligt att Smaka på Västsverige blivit nominerade. Det känns extra kul att allt hårt arbete som företagen i nätverket lägger ner uppmärksammas. Nu hoppas vi på vinst den 24 augusti, säger Evelina Svaninger, verksamhetsledare Lokalproducerat i Väst.

Läs mer om Embla Food Award här

Information om Smaka på Västsverige – Turistrådet Västsverige

Information om Smaka på Västsverige – Lokalproducerat i Väst
Kontakta för mer information

Henrik Linneros, företagsutvecklare måltidsturism, Turistrådet Västsverige
Telefon: 031-818343
Mail: henrik.linneros@vastsverige.com