NM i Mathantverk, Nordic Artisan Food Awards

Den 1–3 september 2022 hålls första gången någonsin ett nordiskt mästerskap i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards, NAFA. Till tävlingen bjuds mathantverkare från hela Norden in att tävla. I samband med tävlingen arrangerar Slow Food Nordic tillsammans med Eldrimner Terra Madre Nordic, som är en nordisk mötesplats för både producenter och konsumenter med ett gemensamt intresse… Read more »

Läs mer...

Ostron EM 2020

25 januari i NOVA Arena Europamästerskapen i ostronöppning arrangeras i januari för femtonde gången i tävlingens historia och vi firar 10 år i Trollhättan. För att göra detta tillfälle extra festligt kommer vi att lyfta lokalproducerad mat lite extra. Den västsvenska maten är någonting utöver det vanliga, med naturliga råvaror som är lika rustika som… Read more »

Läs mer...

ÖPPNA SM I MATHANTVERK 2019

Årets Öppna SM i Mathantverk anordnas i samband med Eldrimners idé- och kunskapsdagar, Seminarierna och tävlingen är öppna för mathantverksföretag från hela Norden. I förra årets tävling deltog 500 bidrag. Bidragen kan tävla i 56 olika klasser indelade i kategorierna mejeri, bageri, charkuteri, jästa drycker, fiskförädling samt bär-, frukt- och grönsaksförädling. Anmälan till SM i… Read more »

Läs mer...

SM i Utomhusmatlagning 2019

Tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs inför en utmaning utöver det vanliga. SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016. Sedan dess har tävlingen vuxit och i årets mästerskap är det sex stycken deltävlingar på olika orter i Sverige och en final som går av stapeln i på Billingen… Read more »

Läs mer...

SM i utomhusmatlagning – Final

För tredje året arrangeras SM i utomhusmatlagning på Billingen i Skövde. Tävlingen där matlagningsintresserade får sätta sina kunskaper på prov när de ställs för en utmaning utöver det vanliga. SM i utomhusmatlagning arrangerades för första gången 2016 och utvecklades 2017 med en deltävling i Skellefteå. Nu laddar vi inför 2018 och hoppas du gör likaså… Read more »

Läs mer...