VAD SKAPAR EN CIRKULÄR LIVSMEDELSKEDJA? Vad behövs för att få till cirkulära affärsmodeller i livsmedelskedjan? Är det samverkan, bondförnuft eller något annat som är nyckeln? Följ med och lyssna på både småskaliga och storskaliga exempel och framför allt – dela med dig av dina erfarenheter och tankar! Den här dagen riktar sig både till livsmedelsföretag… Read more »
Den 29 maj håller vi en workshop för dig som är producent och intresserad av produktutveckling från reststömmar. Tillsammans med Patrik Sewerin, Emma Fyman, Anna Bengtsson och Jenny Stålberg kommer vi att fördjupa oss i vilka möjligheter det finns i att ta till vara och utveckla restprodukter från er produktion. Här får ni ett exklusivt… Read more »
Grunden för Exceptionell Råvaras verksamhet är våra utvecklingsmöten som vi arrangerar minst fyra gånger per år. Kockar och producenter möts i en avslappnad restaurangmiljö och provar råvaror, analyserar egenskaper och diskuterar smak, utmaningar och utveckling. Producenten får feedback och en poängindikation vilket ger dem möjligheter att förbereda sin råvara inför Smakmötet som 2023 arrangeras den 30/10 då… Read more »
Vill du rusta ditt livsmedelsföretag för framtiden och hitta möjligheter till att ställa om till en mer inkluderande arbetsplats? Här får du chans att diskutera och inspireras för att hitta möjligheter hur du kan skapa en mer attraktiv verksamhet som förbättrar lönsamheten. Garveriet i Floda kommer inleda dagen med att berättar hur de arbetar med… Read more »
HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte… Read more »
HANDELSVÄGAR SOM STÄRKER OCH ÖKAR LOKAL HANDEL Intresset för lokal mat och regionalt producerade råvaror har ökat under de senaste åren. Allt oftare uppmärksammas behovet av robusta matsystem som klarar kriser som till exempel en pandemi innebär. Även om effekten av pandemin varit gynnsam, den lokala maten är fortsatt en stark trend, har det inte… Read more »