Yrkeshögskoleutbildning i Mathantverk

Eldrimner och Torsta AB erbjuder utbildningen Mathantverk; hantverksbagare, hantverkscharkuterist, hantverksmejerist som är en ettårig grundutbildning. Som studerande på utbildningen fördjupar du dig i en av branscherna. Du lär dig att skapa produkter med smak, kvalitet och identitet. Du jobbar i huvudsak med lokala råvaror och i mindre skala. Du tillverkar produkter med respekt för naturen,… Read more »

Läs mer...

Starta Livsmedelsverksamhet – digital föreläsning 24/11

Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Våra kurstillfällen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering. Föreläsningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen. Du får också lära dig mer om vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell…. Read more »

Läs mer...

Starta Livsmedelsverksamhet – digital föreläsning

Tillsammans med övriga deltagare får du matnyttig information och ett givande nätverk inför din verksamhetsstart. Våra kurstillfällen har allmän inriktning och vänder sig till alla olika typer av livsmedelshantering. Föreläsningen innehåller bland annat grundläggande information om livsmedelslagstiftningen. Du får också lära dig mer om vilka tillstånd som kan behövas samt vilken kontrollmyndighet som är aktuell…. Read more »

Läs mer...

Jordhälsa i Ekologisk odling, med fokus på grönsaksodling

Välkommen på kurs! Tisdag 3 december kl 13-16:30 på Hushållningssällskapet i Skara Under denna eftermiddag kommer vi att prata jordhälsa, mull och om mikrolivet i jorden. Hur fungerar biokol och hur tillverkas denna? Vi talar även om hur man får växtnäringen att räcka under hela kulturtiden. Mellangrödor i grönsaksodling är en viktig parameter. Vi får… Read more »

Läs mer...

Kursserie – Ekologisk odling av växthustomat

Hushållningssällskapet Väst bjuder in till en fyradagarskurs i ekologisk odling av växthustomat. Kursen, som kommer att genomföras under 2019, vänder sig till Dig som är lantbruks- eller trädgårdsföretagare och vill bedriva yrkesmässig ekologisk produktion av växthustomater. De fyra kursdagarna som ska vara i Skövde, Romelanda, Tjörn och Vänersborg kommer att spridas över året och ta… Read more »

Läs mer...

Produktutveckling ger ökad lönsamhet för småskaligt mejeri

WORKSHOP OM HUR DU TILLVERKAR HÅRDOST AV KOMJÖLK ”Ostressad mjölk är god mjölk och god mjölk gör en god ost”. Det låter enkelt när tidigare ostmästare Göran Nyström beskriver varför just svensk mjölk är extra lämplig att använda för att tillverka hårdost. Göran från Nyströms Smak, leder oss i workshopen där vi får grundkunskaperna i… Read more »

Läs mer...