Assarebyns mjöl

Om Företaget

Assarebyns mjöl är en kvarnverksamhet där lokalt spannmål av kultursort förädlas till mjöl. Kvarnen är 100 år gammal och kulturmärkt och bedrivs till viss del manuellt. Maskinerna är av gammal stil som gör att mjölet blir smak- och näringsrik pga. den skonsamma malningen. Kvarnen bedrivs sedan 2020 av Johanna Eheim som har lärt sig hantverket av en gammal mjölnare från området. I kvarnen finns även möjlighet att få eget spannmål från ekologisk odling malet om man kan möta förutsättningar av rensning och torkning. Kvarnen har en låg kapacitet och större inköp kräver därför förbeställning. Även visningar kan ordnas vid intresse. Mjölet kan köpas i kvarnen, på rekoringar (Mellerud och Bengtsfors) och i småbutiker. Sortimente består av Både fullkorns och finsiktat mjöl av Ölandslantvete, Dinkel och Schmidtråg
assarebyns@gmail.com
Assarebyn 1
46492 Mellerud
Bageri och Spannmål